Penyanyi dan pelakon, Daiyan Trisha tak mahu ambil peduli dengan kesan selepas ini sejurus menyatakan pendiriannya untuk memberikan sokongan terhadap saudara Islam di Palestin yang kini dizalimi tentera zionis.

Menurut Daiyan, dia sanggup kehilangan kontrak bersama jenama-jenama gergasi antarabangsa daripada hanya berdiam diri melihat rakyat Palestin terus ditindas.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Daiyan Trisha (@daiyantrisha)

“Mungkin posting ini akan memberi kesan terhadap hubungan kerja saya dengan jenama-jenama antarabangsa tetapi apabila tiba masanya untuk saya berdiri teguh atas prinsip saya, saya tidak boleh berdiam diri untuk masa yang lama.

“Rezeki ada dimana-mana dan Allah telah memberi saya kejayaan dan kebahagiaan yang tidak pernah saya bayangkan selama ini alhamdulillah.

“Oleh itu di saat-saat gentir ini saya tak akan pernah boleh berdiam diri dan membelakangkan agama saya, kepercayaan saya dan paling utama, saudara-mara saya di Gaza yang sedang bertarung nyawa, dibunuh, diperlaku dengan sangat kejam dan dirampas segala hak kemanusiaan mereka,” tulisnya di Instagram.

Katanya lagi, pendiriannya juga tidak akan sesekali berubah meskipun namanya kini makin dikenali dunia.

IKLAN

“Rezeki Di Mana-Mana, Allah Beri…,” – Sumbang RM20,000 Ke Palestin, Daiyan Trisha Tak Takut Hilang Kontrak Antarabangsa

“Rezeki Di Mana-Mana, Allah Beri…,” – Sumbang RM20,000 Ke Palestin, Daiyan Trisha Tak Takut Hilang Kontrak Antarabangsa

“Mereka didiamkan sementara dunia disuap propaganda zionist yang sudah terang lagi bersuluh sebuah penipuan yang tidak masuk akal.

IKLAN

“Selama ini saya kerap bersuara dan saya tidak akan berhenti di sini hanya kerana saya mulai diiktiraf di persada yang berbeza. Malah saya akan bersuara dengan lebih lantang.

Pada masa sama, pelakon filem Projek: High Council ini jug menyeru kepada semua pihak untuk memberikan sumbangan semampunya buat rakyat Palestin.

“Rezeki Di Mana-Mana, Allah Beri…,” – Sumbang RM20,000 Ke Palestin, Daiyan Trisha Tak Takut Hilang Kontrak Antarabangsa

IKLAN

“Dunia kita sudah makin hampir di saat-saat akhir. Jika ada masa yang tepat untuk kita bersuara dan melawan, ia adalah sekarang.

“Saya sudah pun menyalurkan RM20k menerusi Persatuan Cinta G AZ A Malaysia @cintagazamalaysia dan saya menyeru kepada anda untuk turut sama menyumbang semampunya,” akhirinya.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan. Klik di sini.

Sumber & Kredit Foto: Instagram Daiyan Trisha