Pelawak dan pengacara Shuk Sahar mengesahkan dia sudah sah bercerai dengan isterinya, Rossa Sera di atas persetujuan bersama.

Memetik mStar, Shuk atau nama sebenar, Mohammad Shukri Mohamed Sahar, 37, telah melafazkan cerai talak satu di Mahkamah Rendah Syarikah Kuala Lumpur pada 22 Mac lalu.

“Betul kami telah sah bercerai pada 22 Mac lalu dengan talak satu.

Shuk Sahar Sahkan Sudah Ceraikan Rossa Sera; “Apa Yang Berlaku Menjadi Teladan Buat Saya…”

“Selepas pulang umrah bersama, kami duduk berbincang, bercakap secara elok dan membuat keputusan untuk bercerai. Kami berpisah dengan baik,” katanya.

IKLAN

Menurut bekas penyampai Hot FM ini lagi, hubungannya dengan bekas isteri akan kekal baik demi dua orang cahaya mata mereka yang kini menetap di kediaman keluarga Sera di Sabah.

“Sekarang saya hanya fokus pada anak-anak sahaja. Mereka tinggal di Sabah bersama ibu Sera sebab anak sulung sudah mula bersekolah darjah satu.

IKLAN

“Apa yang berlaku menjadi teladan buat saya memperbaiki diri. Selama ini kita cuba cari haluan masing-masing untuk perbetulkan diri sendiri.

IKLAN

“Semoga saya akan menjadi orang yang lebih baik di masa akan datang,” katanya lagi.

Untuk rekod, Shuk dan Sera berkahwin pada 2015 dan hasil perkahwinan, mereka dikurniakan dua anak perempuan iaitu Nur Qurratu Ain, 7, dan Nur Assyifatu Aimi, 4 tahun.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara, jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan. Klik di sini.

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI