Penyanyi dan pelakon Faradhiya mengakui timbul perasaan takut untuk melangkah ke alam perkahwinan susulan pendedahan cerita mengenai kisah kecurangan serta keganasan rumah tangga yang hangat diperkatakan sejak kebelakangan ini.

Enggan fikirannya ‘dibebani’ dengan isu tersebut, Faradhiya atau Faradhiya Mohd Amin, 39, mengambil keputusan untuk tidak terlalu aktif dalam media sosial bagi mengelak membaca berita-berita sebegitu.

“Bila baca kisah-kisah keganasan rumah tangga, memang emosi saya akan terganggu. Bagaimanalah saya nak berkahwin nanti?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by farahdhiya_fd (@farahdhiya_fd)

“Saya takut jika terkena pada diri sendiri. Sepatutnya untuk para suami, jika sudah ambil anak orang secara elok, jika mahu dipulangkan semula pun biarlah dengan cara elok.

IKLAN

“Ini tidak.. ada yang sampai memukul hingga membunuh. Saya rasa seram. Apa nak jadi dengan dunia ini?”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by farahdhiya_fd (@farahdhiya_fd)

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by farahdhiya_fd (@farahdhiya_fd)


“Disebabkan itu, saya akui sekarang memang kurang ‘bermain’ media sosial. Saya banyak mengikuti berita yang sejak akhir-akhir ini melaporkan kisah yang tidak seronok untuk dibaca.

“Sebagai contoh kemalangan dan keganasan rumah tangga. Bila baca berita-berita sebegitu, saya berasa agak tertekan. Emosi jadi terganggu. Saya pun tidak tahu kenapa,” katanya.

IKLAN

Terdahulu, menerusi laporan media, penyanyi lagu Bertakhta Di Hati ini pernah memberitahu dirinya belum lagi mendirikan rumah tangga kerana kebanyakan lelaki yang ingin mendekati dirinya berstatus suami orang.

Selebriti berdarah kacukan Melayu- Inggeris itu kekal berpegang pada prinsip untuk tidak akan berkahwin dengan suami orang dan akan menolak awal-awal sekiranya disunting untuk menjadi isteri kedua.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara, jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan. Klik di sini.

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI