Selepas melafazkan cerai talak satu kepada bekas isterinya, Mawar Abdul Karim, pelakon Fizo Omar ada meluahkan perasaanya menerusi Instagram pula.

Fizo terdahulu ada memberikan kenyataan kepada media sejurus prosiding selesai di Mahkamah Rendah Syariah Hulu Langat, awal semalam.

Kongsi Fizo atau nama sebenarnya Wan Hafizol Wan Omar, dia menerima takdir bahawa jodohnya dengan Mawar berakhir pada 10 Julai (semalam).

“IANYA SATU PERMULAAN BUKANNYA PENGAKHIRAN.

“Terima kasih sya nk ucapkan kpd smua yg mendoakan yg baik2 utk sya dan Mawar.

“Segala penulisan yg positive dr kawan media dan komen2 yg positive dr netizen semoga Allah memberkati niat baik korang semua utk kami.

“Apa yg berlaku diantara saya dan Mawar ini adalah dgn izinNYA.setelah pelbagai usaha dilakukan, dan kami bersepakat untuk berpisah dgn cara baik.sesiapa yg berumah tangga mengharapkan kebahagiaan hingga ke akhir hayat,

IKLAN

“Tapi perancangan Allah utk kita adalah yg terbaik.saya terima dgn takdir ini dan sya percaya Allah tidak pernah zalim kpd hambaNYA dan setiap apa yg berlaku pasti ada hikmah di sebaliknya.

“Dan kita sbgai manusia haruslah memandang ke arah hikmah yg positive dan jgn sesekali bersangka buruk kpd takdirnya,” tulis Fizo panjang lebar.

View this post on Instagram

IANYA SATU PERMULAAN BUKANNYA PENGAKHIRAN. . Terima kasih sya nk ucapkan kpd smua yg mendoakan yg baik2 utk sya dan Mawar.Segala penulisan yg positive dr kawan media dan komen2 yg positive dr netizen semoga Allah memberkati niat baik korang semua utk kami. . Apa yg berlaku diantara sya dan Mawar ini adalah dgn izinNYA.setelah pelbagai usaha dilakukan, dan kami bersepakat untuk berpisah dgn cara baik.sesiapa yg berumah tangga mengharapkan kebahagiaan hingga ke akhir hayat.Tapi perancangan Allah utk kita adalah yg terbaik.saya terima dgn takdir ini dan sya percaya Allah tidak pernah zalim kpd hambaNYA dan setiap apa yg berlaku pasti ada hikmah di sebaliknya.dan kita sbgai manusia haruslah memandang ke arah hikmah yg positive dan jgn sesekali bersangka buruk kpd takdirnya. . Hari ini, 10 Julai 2019, dgn izin Allah,Status kami sbgai suami isteri telah pun berakhir dan bertukar kpd CO- PARENT kpd zuriat kami, Wan Maryam Bt Wan Hafizol iaitu amanah Allah kpd kami utk menjaga dan mendidiknya.Insyallah hubungan baik sya dan mawar akan berterusan dan sya pasti hikmah disebaliknya kami terus menjaga silaturahim diantara kami dan kelurga akan bertambah erat. . Pada sya peristiwa ini bukanlah satu pengakhiran, malah ianya adalah satu PERMULAAN fasa baru dlm hidup kami, sebagai CO-PARENT dan sahabat baik.tiada perbalahan diantara kami dan punca dan sebab yg berlaku ini adalah kerana kelemahan dan kekurangan kami sendiri.semoga dgn takdir ini kami akan memperbaiki kekurangan masing2 untuk menjadi insan yg lebih baik kelak. . Sya akan sentiasa doakan yg terbaik utk mawar dan keluarga, juga berterima kasih diatas doa dan sokongan daripda anda semua yg berterusan utk kebaikan kami.

A post shared by fizoomar (@fizoomar) on

Malah, Fizo dan Mawar masih berhubung antara satu sama lain untuk mengetahui perkembangan anak mereka, Wan Maryam, 2 tahun.

IKLAN

“Hari ini, 10 Julai 2019, dgn izin Allah, Status kami sbgai suami isteri telah pun berakhir dan bertukar kpd CO- PARENT kpd zuriat kami, Wan Maryam Bt Wan Hafizol iaitu amanah Allah kpd kami utk menjaga dan mendidiknya,

“Insyallah hubungan baik sya dan mawar akan berterusan dan sya pasti hikmah disebaliknya kami terus menjaga silaturahim diantara kami dan kelurga akan bertambah erat,

“Pada sya peristiwa ini bukanlah satu pengakhiran, malah ianya adalah satu PERMULAAN fasa baru dlm hidup kami, sebagai CO-PARENT dan sahabat baik.tiada perbalahan diantara kami dan punca dan sebab yg berlaku ini adalah kerana kelemahan dan kekurangan kami sendiri,

“Semoga dgn takdir ini kami akan memperbaiki kekurangan masing2 untuk menjadi insan yg lebih baik kelak,

IKLAN

“Sya akan sentiasa doakan yg terbaik utk mawar dan keluarga, juga berterima kasih diatas doa dan sokongan daripda anda semua yg berterusan utk kebaikan kami,” kongsi bintang asal Kelantan ini lagi. 

Lalu, rakan selebriti turut memberikan kata-kata semangat buat pasangan yang telah mendirikan rumah tangga pada November 2013.

“Setelah Pelbagai Usaha Dilakukan, Kami Sepakat Untuk Berpisah Dengan Cara Baik,” – Luahan Fizo Omar, Hampir 24 Jam Lafaz Cerai “Setelah Pelbagai Usaha Dilakukan, Kami Sepakat Untuk Berpisah Dengan Cara Baik,” – Luahan Fizo Omar, Hampir 24 Jam Lafaz Cerai “Setelah Pelbagai Usaha Dilakukan, Kami Sepakat Untuk Berpisah Dengan Cara Baik,” – Luahan Fizo Omar, Hampir 24 Jam Lafaz Cerai “Setelah Pelbagai Usaha Dilakukan, Kami Sepakat Untuk Berpisah Dengan Cara Baik,” – Luahan Fizo Omar, Hampir 24 Jam Lafaz Cerai

Terdahulu, pasangan ini sah bercerai talak satu di Mahkamah Rendah Syariah Hulu Langat, jam 10.55 pagi semalam.

Lafaz cerai itu dibuat Fizo selaku defendan terhadap Mawar sebagai plaintif di hadapan Hakim Syarie Che Abdullah Che Hassan.

https://www.youtube.com/watch?v=UzEJPKL3MKg&t=139s

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI