“Saya tidak pernah sasarkan berapa ramai penyanyi di bawah label muzik saya, yang penting kualiti dan sekarang saya nak cari tabligh yang boleh rap,” kata Waris yang kini turut menggerakkan syarikat rakaman sendiri, Rembau Most Wanted Records (RMW Records).

Waris atau nama sebenarnya, Muzammil Alias, 30, berkata dia kini sedang mencari mana-mana individu daripada golongan berkenaan yang mampu menyanyi atau rap dengan baik bagi projek terkininya tidak lama lagi.

Terkini, artis di bawah naungan RMW Records terdiri dari dua bintang muda iaitu Nik Adam Mika dan Isaac Iman.

Malah Waris ketika ditemui MH turut meminta agar sesiapa yang seperti dinyatakan tampil bertemu dengannya.

“Kalau ada sesiapa di luar sana yang hafaz Al-Quran yang khatam 30 juzuk, tolong cari saya bagi projek kerohanian.

“Akan tetapi ia bukanlah suatu dakwah yang ekstrem sebaliknya apa yang saya rancang ialah lebih ke arah membentuk nilai murni, sampaikan mesej positif, motivasi dan sebagainya,” jelasnya.

IKLAN

Pada masa sama, kesempatan Waris untuk bersama-sama golongan tabligh menerusi program anjuran mereka turut membuka mata bintangi ini untuk melakukan suatu cara dakwah.

“Sesiapa Di Luar Sana Yang Hafaz Al-Quran & Khatam 30 Juzuk Tolong Cari Saya,” – Waris

“Idea tersebut timbul apabila saya pernah mengikuti mereka (tabligh) selama tiga hari dan saya kagum dengan cara mereka dalam menghafaz ayat suci al-Quran. Saya tertarik dan kata mereka, menghafaz ayat suci adalah suatu hal yang mudah.

“Otak kita yang diciptakanNya sungguh hebat, hingga boleh ‘capture’ lapan kali ganda daripada mesin fotostat. Jadi apabila mereka tunjukkan caranya, saya baru faham.

IKLAN

“Malah  golongan ini mempunyai hati bersih dan lapang. Bagi saya untuk timba ilmu itu ia boleh hadir menerusi dari pelbagai cara. Sebab dalam rap, tak semestinya kita kena ‘rapping’ atas ‘beat’.

“Kita ada spoken words yang lebih terarah kepada bait kata yang positif. Ia sebelum ini kerap diamalkan oleh penyanyi atau pendakwah beragama Islam di Amerika,” akui Waris sambil mengharapkan ada pihak yang sudi untuk menjalin kerjsama dengannya selepas ini.

“Semoga apa yang saya cuba usahakan ini mendapat keberkatan,” terang Waris optimis.

IKLAN

“Sesiapa Di Luar Sana Yang Hafaz Al-Quran & Khatam 30 Juzuk Tolong Cari Saya,” – Waris

“Sesiapa Di Luar Sana Yang Hafaz Al-Quran & Khatam 30 Juzuk Tolong Cari Saya,” – Waris

Terdahulu, Waris ditemui pada majlis pelancaran cawagan ke-22 pusat kecantikan dan kesihatan, MBH Skin Expert di Nilai, Negeri Sembilan pada Sabtu. Turut bersama-sama melancarkan cawagan tersebut ialah pengasasnya, Puan Yaya Mohamad.

Waris yang merupakan pelanggan setia bersama isteri, turut merakam rasa bangga atas pencapaian MBH Skin Expert dan mengharapkan agar ia terus memberi yang terbaik demi kepuasan pelanggan.