“Sesak Nafas, Sakit Kepala Sekaligus Sampai Otak Biul Rasa,” – Mawar Karim Dan Maryam Dah Keluar Hospital, Dedah Punca & Gejala Dijangkiti Covid-19

Usahawan yang juga bekas isteri pelakon Fizo Omar, Mawar Karim dan anak perempuan mereka, Wan Maryam telqah discaj dari hospital apabila kedua mereka disahkan pulih Covid-19.

Malah, ibu tunggal ini turut memaklumkan perkembangan terkini mereka menerusi beberapa perkongsian di Instastory, pada Ahad apabila menjawab beberapa pertanyaan daripada pengkutnya di Ask Me Question.

“Alhamdulillah Mawar dan Maryam dah okay. My dad getting better.

“First sekali saya nak ucap terima kasih yang tak terhingga kepada kalian semua yang sentiasa mendoakan ‘double M’ (Mawar dan Maryam) dan keluarga saya.

“Saya rasa terharu doa-doa kalian yang banyak memneri semangat kepada saya dan keluarga.

IKLAN

“Walaupun kita tidak pernah kenal atau pernah jumpa. Semoga kita semua dalam keadaan yang baik untuk permulaan 2021,” tulis Mawar.

Pada masa sama, Mawar turut bercerita mengenai simpton yang dialami mereka sehingga disahkan positif wabak tersebut.

“Alhamdulillah Maryam tak tunjuk apa-apa simptom, hanya demam tu pun time admit dah. Cheq pulak, emm tak tau nak habaq lagu mana, tapi lain orang lain rasa.

“Time bila sesak nafas, sakit kepala sekaligus datang sampai otak serta biul rasa. Tapi still control cun depan family sebab tak nak parents risau,” jelas Mawar.

Sementara itu dalam satu status lain pula, Mawar menambah dia turut mengalami demam beberapa hari sebelum sambutan tahun baru.

“Macam mana boleh kena? Bermula sebelum new year, cheq dah rasa demam setelah 4 tahun tak demam. Alhamdulillah.

IKLAN

“Di situ bermulanya. Mula ingat biasa-biasa dan Maryam pun tak ada tunjuk apa-apa simptom. Mula hari ketiga dah start rasa pelik jugak, pergi swab test,” jelasnya lagi.

Sekadar mengimbas, Mawar dan Fizo berkahwin pada November 2013 lalu. Namun, keduanya mengambil keputusan untuk berpisah talak satu pada 10 Julai 2019 lalu.

Hasil perkahwinan, pasangan tersebut dikurniakan Wan Maryam yang kini mencecah usia tiga tahun.


Foto: Instagram Mawar Karim, Fizo Omar