“Sekali Gugur, Senang Nak Lekat,” – Selepas Keguguran, Dr. Say Umum Isteri Kini Hamil 3 Bulan, Tahniah!

Doktor selebriti, Dr. Say Shazril memaklumkan isterinya Dr. Azura kini disahkan hamil tiga bulan.

Menerusi entri di Instagram, Say memberitahu dia dan isteri tidak merancang untuk menimang cahaya mata namun tetap bersyukur atas rezeki yang telah dikurniakan.

Dalam pada itu, hos rancangan bual bicara Tanya Doktor ini meluahkan rasa syukur dan berharap semuanya akan dipermudahkan.

“Topik : Alhamdullilah, Adik Ace In The Making

Masa sebulan bini missed period & positive urine pregnany test, ikutkan hati nak sy kongsi kat satu dunia berita baik ni.

“Tapi pengalaman & kesedihan keguguran lepas mengajar sy untuk bersabar (plus bini sekeras-kerasnya larang sy share kat socmed).

IKLAN

“Lepas 3 bulan menahan, arini tuk julung kalinya kami pergi scan dengan pakar sakit puan kami (sebelum tu kami scan sendiri2 ja). Kelihatan sihat & lincah bergerak kandungan bini. Terukir senyuman luas pada muka sy & bini.

“3 bulan lepas keguguran, kami berjaya menimang cahaya mata baru ni. Betul lah macam apa yg kalian katakan “sekali gugur, senang nak lekat”.

“Yg ni memang kami tak rancang tapi penangan PKP, makan & tidur & bersama, ulang hari2 Alhamdullilah lekat. Keluar dari klinik tadi tak sempat sy nak mintak izin bini, terus dia cakap “u nak btau satu dunia lah tu kan?”. Sy tersenyum malu, tapi mahu!

“Maka Alhamdullilah peeps! ADIK ACE IS CURRENTLY IN THE MAKING! 3 bulan yg genting telah berlalu. Masih tinggal 7 bulan.

Pada masa yang sama, Say memberitahu isterinya turut mengelami alahan yang teruk sepanjang kehamilan ini.

“Doakan kandungan kami ni sihat sejahtera please. Ampun sy lama menyepi sebab kali ni alahan bini kuat sikit berbanding pregnancy sebelum ni so kena jaga well being dia sikit. Sy tau ampa mesti curious jantina nya. Tak kisah apa jua jantina yg penting kali ni #TeamDaddy #SayJr!

“P/S : Tajam mata ampa tengok kat post bini & story sy ampa boleh nampak baby bump bini ye. Jenuh sy cover cakap tu buncit penangan Musang King ahaha,” tulisnya.

IKLAN

Serentak dengan itu, rata-rata peminat menitipkan ucapan tahniah kepada pasangan ini menerusi ruangan komen entri tersebut.

Sebelum ini, Azura mengalami keguguran anak kedua sekita Ogos tahun lalu.

Foto: Instagram Dr Say