Penerbit drama, Jaja Ishak tidak menafikan setiap penerbit memiliki senarai pelakon kegemaran mereka untuk membintangi sesebuah naskhah yang  diterbitkan.

Ini kerana menurut Jaja, pelakon yang berdisiplin atau mempunyai rekod bersih di lokasi penggambaran lazimnya mempunyai peluang cerah untuk terus mendapat tawaran pada masa akan datang. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jaja Ishak (@jajaishak)

“Sudah tentulah setiap penerbit ada pelakon kegemaran mereka saya rasa. Kalau ada pelakon ‘sendu’ (bermasalah) dan berlagak pastilah setiap penerbit kurang yakin, sekaligus akan ada pelakon kegemaran tersendiri.

“Sejujurnya saya juga ada pelakon kegemaran sendiri. Perkara ini berlaku disebabkan masalah dan sikap sesetengah pelakon itu. Tapi saya pasti setiap penerbit akan ada alasan yang tersendiri,” katanya.

IKLAN

Sebelum ini, timbul isu bila mana ada di kalangan pelakon yang mendakwa terdapat penerbit yang mempunyai pelakon kegemaran, sekaligus menyukarkan mereka untuk mendapat tawaran berlakon.

Sementara itu, ketika diminta mengulas sama ada kekerapan syarikat produksi yang melakukan sesi uji bakat kerana kekurangan pelakon, ini kata Jaja;

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jaja Ishak (@jajaishak)

IKLAN

“Bukan pelakon tak cukup tetapi apabila sesi penggambaran berjalan serentak sekarang ini, jadi ramai pelakon tidak dapat memberikan komitmen untuk tawaran lain.

“Saya ambil contoh mudah di mana permintaan lebih banyak daripada pengeluaran. Jadi, apabila adanya sesi uji bakat ini kita dapat mencari pelapis baru sebab sampai bila nak harapkan hero atau heroin yang ada sekarang kerana perubahan itu akan sentiasa berlaku.

IKLAN

“Pada saya uji bakat yang dijalankan syarikat produksi adalah satu inisiatif yang baik dan perlu dilakukan secara konsisten,” katanya lagi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jaja Ishak (@jajaishak)

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini.

https://youtu.be/m68NrpTpSgA

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI