“Sejak Berkeluarga, Kereta Sedan Bukan Lagi Pilihan Utama…,” – Dr Say Syukur Nikmat, Sukses Miliki SUV Jaguar Merah Menyala!

Doktor selebriti, Say Shazril atau Dr Say meluahkan rasa syukur selepas impian untuk memiliki kereta idaman akhirnya menjadi kenyataan. Rasa gembira itu dimaklumkan hos program Tanya Doktor itu menerusi satu hantaran yang dikongsikan di Instagram.

Menurut Dr Say, dia sejak kecil terpegun dengan persona kerta jenis Jaguar dan sejak mempunyai keluarga, dia kini memilih untuk memiliki kenderaan yang mempunyai ruang selesa buat keluarga.

“Masa kecik dulu saya ternampak satu kereta dengan seekor harimau melompat kat depan kereta tu maka saya tanya ayah saya; “yah, kereta ape ade rimau lompat depan tu yah? Bukan Proton logo dia kepala harimau je ke yah?”. Ayah saya reply “itu Jaguar boy”.

“Terduduk saya dibuatnya walaupun saya tengah duduk dalam kereta masa tu dan ye, kecik-kecik pun saya dah pandai terduduk. Sejak tu saya berkenan sungguh dengan Jaguar for one main reason yakni YOU DONT SEE IT OFTEN ON THE ROAD. Ibarat ia melambangkan kelainan & exclusivity.

“Sejak berkeluarga, kereta sedan bukan lagi pilihan utama saya. Dengan stroller anak-anak, car seat anak-anak, SUV is the car im looking for. Mujur Jaguar bawak keluar its first SUV back in 2016 & redesign it in 2021. Kalau korang tengok & fikir “simple je rupa SUV ni”. Well simple is what i love about it. Clean, minimal yet luxurious,” tulisnya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dr Shazril Shaharuddin (@say_shazril)

IKLAN

Dr Say pada masa sama turut mendedahkan maksud tersendiri di sebalik plat nombor kereta ringkas yang dipilih.

“Dihiasi dengan plate number atas suggestion korang yakni 55 yang bermaksud Say Shazril makes it just perfect. UG pulak saje nak kelainan sebab jarang nampak plate number start dengan “U” kan? Kalau nak ada maksud jugak UG means U Go maka jadinya “U Go Say Shazril” ahaha,” kongsinya lagi.

Bapa kepada dua cahaya mata ini turut memberikan dedikasi kepada keluarga yang selama ini banyak menyokong perjalanan kerjayanya dari dahulu sehingga kini.

“Dalam kesempatan ni saya nak ucapkan terima kasih tak terhingga kepada family saya kerana tanpa mereka, mungkin saya masih dengan Perodua Viva hingga ke harini.

“Percayalah rezeki berkeluarga tu teramat luas & indah jadi kepada yang belum berkeluarga cepat-cepatlah ikat laki korang seperti mana isteri saya ikat saya dulu ahaha.

“Tak dilupakan juga thank you to you all sebab i wont be where i am today if not because of u.

IKLAN

“Apa jadi kereta lama? Sy bagi kat akak sy yg bakal menimang anak ketiganya Oktober nanti. Sekarang dia pakai Ford Fiesta moga Hyundai Tucson sy boleh memberi sedikit keselesaan kepada dia sekeluarga,” tulisnya lagi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dr Shazril Shaharuddin (@say_shazril)

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini.

https://www.youtube.com/watch?v=lKzn6GUIO-8