Sebut Je Nama 5 Grup Kpop ini, Mesti Peminat Akan Mula Menjerit!

Kebelakangan ini, fenomena Kpop memang semakin menular di kalangan rakyat Malaysia. Kadang-kadang sampai boleh pening kepala dibuatnya.

Tidak cukup itu, setiap bulan ada sahaja artis Kpop yang datang ke Malaysia dan jumlah orang yang datang juga boleh tahan ramainya.

Namun begitu, dalam banyak-banyak grup Kpop yang wujud, MH difahamkan bahawa 5 grup ini adalah yang paling lit sekarang.

Oleh itu, MH nak kongsi 5 grup paling letups itu,  betul ke tidak?

  1. Beyond The Scene (BTS)

IKLAN

Grup yang dianggotai oleh 7 orang anak muda ini tersenarai di tangga kedua di bawah Eminem paling laku keras di Amerika Syarikat (AS). Tidak cukup itu, jualan album juga turut mengalahkan penyanyi-penyanyi hebat seperti Ed Sheeran, Lady Gaga, Taylor Swift dan Metallica.

  1. EXO

EXO terdiri daripada 9 anak muda iaitu Suho, Xiumin, Lay, Chanyeol, Baekhyun, Chen, Kai, Sehun dan D.O. Saban tahun, tiket konsert grup ini di Malaysia akan ‘sold out’ membuatkan grup ini salah satu yag terhangat di pasaran.

  1. Blackpink

Rasanya semua tahu lagu Ddu-du DDu-du kan, siap dengan tarian dia sekali. Untuk pengetahuan, grup yang terdiri daripada Jisoo, Lisa, Jennie dan Rose itu memang meletup betul! Malah mereka juga bakal beraksi di Malaysia pada 23 & 24 Februari ini.

  1. TWICE

IKLAN

Grup ini pernah menjadi topik hot di Malaysia apabila konsert mereka di Malaysia dibatalkan kurang 24 jam daripada tarikh kejadian membuatkan semua fans grup tersebut berkumpul beramai-ramai di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) untuk mengucapkan selamat tinggal kepada grup itu.

  1. iKON

Mula mencipta nama menerusi lagu Love Senario, tahukah anda lagu itu paling banyak dinyanyi dan didengari oleh orang di seluruh dunia? Tidak cukup itu, viral di Indonesia dan Korea Selatan apabila pelajar menggunakan lagu tersebut untuk melepaskan stress?

Foto:Carian Google