Penyanyi Stacy ada berkongsi cerita mengenai dirinya yang kini kerap berkongsi video masakan bersama pengikut di laman media sosial Instagram.

Stacy meluahkan rasa syukur selepas arwah ibu mentuanya, Allahyarham Aminah Bahari yang telah banyak memberi tunjuk ajar kepada dirinya tentang dunia masakan sebelum ini.

“Sebenarnya Saya Tak Pandai Masak…,” – Stacy Kenang Kisah, Syukur Dapat Belajar Memasak Dengan Arwah Mak Mentua

“Sebenarnya saya tak pandai masak sebelum ini, akan tetapi disebabkan Akim agak cerewet dari segi bab makan, jadi saya perlulah belajar masak.

“Arwah mak mentua saya memang pandai masak, hasil dan rasanya memang ‘tip top’. Jadi saya boleh dikatakan sebagai seekor semut yang baru nak belajar ketika itu.

“Saya amat berterima kasih dengan Allahyarhamag dan ibu sendiri kerana mereka banyak ajar saya tentang hal di dapur,” katanya kepada MH.

IKLAN

Dalam pada itu, Stacy mendedahkan suaminya, Akim Ahmad turut memberikan komen terhadap menu yang dimasaknya ketika awal fasa perkahwinan.

“Dah masuk kelima tahun perkahwinan dia tak ada komen. Cuma tak dinafikan, masa awal-awal dulu dia adalah kritik tentang masakan saya sebab dulu saya tak berapa reti nak masak kan.

“Bagi saya, memasak ni, walaupun nampak mudah tapi sebenarnya susah dan sangat mencabar. Jadi Akim sangat memahami dengan keadaan dan situasi saya pada waktu itu.

“Alhandulillah, sekarang semuanya baik-baik sahaja,” kongsinya lagi.

IKLAN

Stacy atau nama sebenar Stracie Angie Anam memeluk agama Islam dengan melafazkan syahadah di Pejabat Agama Islam, Johor Bahru pada 24 Ogos 2015.

Stacy kini telah mengunakan nama islamnya, Ummu Shaikhah Stacy Anam.

Selepas itu, penyanyi kelahiran Kota Kinabalu, Sabah ini mendirikan rumah tangga bersama penyanyi Akim Ahmad pada 5 Februari 2016.

IKLAN

Stacy memiliki seorang anak angkat bernama Bella De Luna Valentina, 8,dan seorang anak perempuan Eshaal Afiq Hakim,4, tahun hasil perkongsian hidup bersama Akim.

“Sebenarnya Saya Tak Pandai Masak…,” – Stacy Kenang Kisah, Syukur Dapat Belajar Memasak Dengan Arwah Mak Mentua “Sebenarnya Saya Tak Pandai Masak…,” – Stacy Kenang Kisah, Syukur Dapat Belajar Memasak Dengan Arwah Mak Mentua

Dalam perkembangan lain, Stacy dan Akim menjadi tetamu bagi episod kelima program Media Hiburan Throwback yang akan bersiaran hari ini, jam 9.00 malam di saluran Astro Prima dan Prima HD.

“Sebenarnya Saya Tak Pandai Masak…,” – Stacy Kenang Kisah, Syukur Dapat Belajar Memasak Dengan Arwah Mak Mentua

Foto: Instagram Stacy

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI