“Sebab Aku Pun TAK USAHA Untuk Famous Pun. Korang Nilai Sendiri Post Aku Semua Biasa,” – Adzrin Azhar

Kecewa dengan lagak pendatang baru, penyanyi Pujaan Malaya, Adzrin Adzhar menjelaskan meski dia sudah 18 tahun bergelar anak seni, penglibatannya tidak pernah sesekali melibatkan soal glamor.

Semuanya sekadar untuk cari makan dan rezeki halal.

Dia turut menyelar stigma sesetengah pihak yang menganggap menjadi orang seni haruslah popular, jika tidak, akan dikutuk.

AMARAN. ini Post Berlagak. Dan Panjang.

“Umur dah 34, menyanyi secara professional dari umur 16. So dalam 18 tahun jadi org seni.Lagu pertama tajuk Tapi Dia ciptaan dato @fazleyyaakob utk Film Mendam Berahi,lepas tu Mami Jarum, Mistik etc. Tulis lagu and lirik jugak. Antaranya Lagu hero untukmu @fattahaminz dijemput collaborate oleh @hadi_carefree. Utk drama bersiri Cakap Melayulah! Yg @nabilzira berlakon tu kat astro kan abang Jazz jemput tulis, lagu cinta twitta by @nadiahasnan dijemput oleh @fazo_dclef . Eh banyaklah jugak tv series.

“Kau tau tak AKPK. Kau tau tak lagu corporate AKPK tu sepenuhnya dicipta oleh Adzrin Adzhar jugak?

IKLAN

Pastu upload lagu kat Youtube tajuk Pujaan Malaya, tak sangka meletop lagu tu tahun 2008. Sebab Indie. Carta @hotfm976 time tu adalah dalam 4 ke 5 kali juara jugaklah. Bertahan dalam carta berpuluh minggu la jugak. UTK CITER PERNAH SHARE PENTAS DENGAN SAPA? Tak pernah. Bukan style aku nak amek gambar glamour2 makan best2 shopping mahal2 utk aku post. Mula jadi cikgu and train anak2 muda secara proffesional ajar Choir, band, bicara berirama, public speaking etc 8 tahun lepas. Medal? Alhamdullilah 90% semua pertandingan sekolah ada tempat/anugerah.

Start tahun 2014 dalam awal tahun nak try ada band. Bosan nyanyi sorang2. @music_sound_rhapsody tiba2 offer jadi Vocalist diorg dalam bulan 4. Allah sekali lagi permudahkan. activity utama waktu tu Busking and shows kat local events. Sekarang, Allah bagi jadi Resident Band @boraombak_marinaputrajaya dari tahun 2016 renew contract. ALHAMDULILLAH

“Utk semua NIKMAT ALLAH DI ATAS. ALHAMDULILLAH.! SAJA BAGITAHU sebab orang malaysia ingat asal nak jadi org seni je kena Famous. Sapa tak famous, KUTUK! Aku jadi orang seni utk cari makan. FAMOUS tu bonus. Sebab Aku pun TAK USAHA utk famous pun. Korg nilai sendiri lah post aku semua biasa2 je. Very Simple Life,” tulisnya.

Dia turut kecewa melihat gelagat golongan muda yang gemar menunjukkan segalanya semata-mata mahu dilihat berjaya.

Saja rasa nak bagitahu sejarah sbb budak2 zaman sekarang ni PUM PANG PUM PANG buat itu ini acah2 BEST DAN BERJAYA sampai dia lupa orang tua macam kita ni dok perhati je. Kdg tak reti respect orang.

“Kita ni nampak bodoh sebab kita pilih jadi Humble. Takkan nak kena jadi berlagak macam kau baru kau nak hormat?

IKLAN

Sekian,” luahnya panjang lebar.

View this post on Instagram

AMARAN. ini Post Berlagak. Dan Panjang. Umur dah 34, menyanyi secara professional dari umur 16. So dalam 18 tahun jadi org seni.Lagu pertama tajuk Tapi Dia ciptaan dato @fazleyyaakob utk Film Mendam Berahi,lepas tu Mami Jarum, Mistik etc. Tulis lagu and lirik jugak. Antaranya Lagu hero untukmu @fattahaminz dijemput collaborate oleh @hadi_carefree. Utk drama bersiri Cakap Melayulah! Yg @nabilzira berlakon tu kat astro kan abang Jazz jemput tulis, lagu cinta twitta by @nadiahasnan dijemput oleh @fazo_dclef . Eh banyaklah jugak tv series. Kau tau tak AKPK. Kau tau tak lagu corporate AKPK tu sepenuhnya dicipta oleh Adzrin Adzhar jugak? Pastu upload lagu kat Youtube tajuk Pujaan Malaya, tak sangka meletop lagu tu tahun 2008. Sebab Indie. Carta @hotfm976 time tu adalah dalam 4 ke 5 kali juara jugaklah. Bertahan dalam carta berpuluh minggu la jugak. UTK CITER PERNAH SHARE PENTAS DENGAN SAPA? Tak pernah. Bukan style aku nak amek gambar glamour2 makan best2 shopping mahal2 utk aku post. Mula jadi cikgu and train anak2 muda secara proffesional ajar Choir, band, bicara berirama, public speaking etc 8 tahun lepas. Medal? Alhamdullilah 90% semua pertandingan sekolah ada tempat/anugerah. Start tahun 2014 dalam awal tahun nak try ada band. Bosan nyanyi sorang2. @music_sound_rhapsody tiba2 offer jadi Vocalist diorg dalam bulan 4. Allah sekali lagi permudahkan. activity utama waktu tu Busking and shows kat local events. Sekarang, Allah bagi jadi Resident Band @boraombak_marinaputrajaya dari tahun 2016 renew contract. ALHAMDULILLAH Utk semua NIKMAT ALLAH DI ATAS. ALHAMDULILLAH.! SAJA BAGITAHU sebab orang malaysia ingat asal nak jadi org seni je kena Famous. Sapa tak famous, KUTUK! Aku jadi orang seni utk cari makan. FAMOUS tu bonus. Sebab Aku pun TAK USAHA utk famous pun. Korg nilai sendiri lah post aku semua biasa2 je. Very Simple Life. Saja rasa nak bagitahu sejarah sbb budak2 zaman sekarang ni PUM PANG PUM PANG buat itu ini acah2 BEST DAN BERJAYA sampai dia lupa orang tua macam kita ni dok perhati je. Kdg tak reti respect orang. Kita ni nampak bodoh sebab kita pilih jadi Humble. Takkan nak kena jadi berlagak macam kau baru kau nak hormat? Sekian.

A post shared by Adzrin Adzhar (@adzrin_adzhar) on

Zaman berubah, cara meraih perhatian netizen juga semakin berubah.

Foto : Instagram Adzrin Adzhar