Selepas sukses sebagai Naib Juara Anugerah Juara Lagu ke-36 bersama komposer dan penulis lirik, penyanyi Marsha Milan mengakui dia berasa sedikit tertekan untuk mencari material lagu terbaik selepas ini.

Walau bagaimanapun, pemilik nama sebenar, Marsha Milan Londoh, 37, ini dia bersyukur kerana bakatnya kini semakin diterima ramai selepas hampir dua dekad menceburi bidang seni.

“Melihat perkembangan kerjaya yang semakin rancak selepas AJL36, saya mula rasakan satu peningkatan dalam portfolio kerjaya saya. Ini membuktikan segala usaha kerasa saya selama ini berbaloi.

“Saya sudah ada hala tuju sendiri dalam muzik dan tidak mahu lari jauh dari lagu Cinta kerana itulah pilihan saya.

“Saya Takut Dengan Pandangan Orang Terhadap Lagu Yang Bakal Keluar Nanti,” – Marsha Milan “Saya Takut Dengan Pandangan Orang Terhadap Lagu Yang Bakal Keluar Nanti,” – Marsha Milan

“Saya bukan sahaja risau perlu mencapai aras pencapaian sendiri, namun saya juga takut dengan pandangan orang terhadap lagu yang bakal saya keluarkan nanti.

IKLAN

“Disebabkan itu saya agak memilih dan tidak ambil mudah dalam mencari material lagu baharu. Saya kumpul dahulu beberapa buah lagu daripada beberapa orang komposer sebelum membuat pilihan,” katanya kepada Media Hiburan.

Menerusi AJL36 yang diadakan pada 6 Mac lalu, lagu Cinta nyanyian Marsha yang cipta oleh Akim Ahmad dan isteri, Stacy berjaya meraih tempat kedua pertandingan tersebut.

Malah, persembahan dan penghayatan emosi Marsha pada malam itu turut melayakkannya membawa pulang trofi Persembahan Terbaik hasil undian daripada peminat.

“Saya Takut Dengan Pandangan Orang Terhadap Lagu Yang Bakal Keluar Nanti,” – Marsha Milan “Saya Takut Dengan Pandangan Orang Terhadap Lagu Yang Bakal Keluar Nanti,” – Marsha Milan

IKLAN

Sementara itu, dalam bidang lakonan, Marsha kini tampil dengan drama terbaharu berjudul Seribu Nina yang kini ditayangkan menerusi aplikasi Viu.

Bergandingan dengan Syafiq Kyle dan Adriana Adnan, Marsha berharap selepas ini akan ada lebih ramai penerbit dapat melihat sisi bakat lakonannya pula selain daripada nyanyian.

“Saya Takut Dengan Pandangan Orang Terhadap Lagu Yang Bakal Keluar Nanti,” – Marsha Milan

“Saya Takut Dengan Pandangan Orang Terhadap Lagu Yang Bakal Keluar Nanti,” – Marsha Milan

IKLAN

“Saya harap drama Seribu Nina ini dapat menjadi platform agar portfolio kerjaya menjadi lebih besar selepas ini.

“Untuk drama ini, ketika mula-mula dapat skrip saya ada rasa ragu-ragu dengan kebolehan diri sendiri. Tapi saya gembira sebab pihak produksi turut menyediakan kelas latihan supaya setiap pelakon boleh mendalami watak mereka,” katanya yang membawakan watak seorang pemburu dari dimensi lain yang ditugaskan untuk ‘menculik’ Nina lakonan Adriana Adnan.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara, jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan. Klik di sini.

Foto:  Instagram Marsha

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI