“Saya Tak Sepatutnya Kongsi Post Ni, Tetapi…,” – Yatim Piatu, Azar Azmi Tak Terkurang Rasa Rindu Pada Arwah Orang Tua

Berkongsi status sedih berkenaan ibu bapa yang sudah pergi buat selamanya, pelakon, Azar Azmi meluahkan isi hatinya menerusi kapsyen pada video yang dimuat naik.

Menurutnya, dia amat merindui belaian dan gelak tawa bersama kedua ibu bapanya iaitu Allahyarham Azmi Meri dan Allahyarhamah Arbaayah Aminah.

“Saya tak sepatutnya kongsi post ni,tetapi maaf saya sudah tidak tahan lagi. Saya sangat merindui mereka.

“Saya rindu nak pegang pipi ibu dan ayah, nak cium mereka di dahi.

“Saya rindu nak salam dengan mereka. Banyak perkara yang saya ingin kongsikan bersama ibu ayah.

“There’s a lot of things good and bad but badly there’s no more a chance for me… you’re in a good place,” kongsinya.

Dalam pada itu, pelakon drama Nur 2 itu juga rindu untuk berborak panjang  dan menikmati secawan kopi bersama.

“Saya harap saya dapat berborak macam sebelum ini. I wish i can sakat ibu and ayah like we used to.

IKLAN

“Saya harap saya dapat call 3 4 pada waktu pagi untu mendegar suara mereka.

“Saya harap kita dapat menikmati secawan coffee seperti sebelum ini, bawa jalan-jalan.

“Rindu dengan ibu ayah apabila mereka call semata-mata tanga “tengah buat apa tu? Dah makan,i love you”.

“Saya rindu segala-galanya mengenai mereka

“Sentiasa ada dengan kak lang till their last breath still nasihatkan anak-anak semua. I MISS YOU. I MISS YOU SO MUCH. I have to be strong. I need to be strong. I wanted to be strong. I can do it. I know i can,” luahnya.

Azar atau nama lengkapnya Siti Azar Ameerah Azmi turut menitip pesanan kepada orang ramai agar sentiasa menghargai ibu bapa selagi mereka masih hidup.

“For those yang ada ibu ayah. Tolong hargai,gembirakan dan buat mereka bangga dengan diri kamu.

“Beri mereka kebahagiaan. Give them your hand. Give them anything you have. Listen to me. Just do it. Always give them a call. One day, you’ll understand WHY… #janganputusdoa .

IKLAN

Alfatihah

Azmi bin Meri

Arbaayah bt Aminah,” akhirinya.

View this post on Instagram

Im Not supposedly to post this out but im so sorry because i cant hold it anymore. How i miss them… I miss to touch pipi ibu and ayah, to kiss them on cheak and forehead. I miss to salam ibu and ayah. Ive a lot of things that i want to share with you ibu ayah. There’s a lot of things good and bad but badly there’s no more a chance for me… you’re in a good place. I wish i can talk to you like we used to… I wish i can sakat ibu and ayah like we used to… I wish i can can give a call 3 4 in the morning just to hear your voice. I wish we can go coffee again like we used to… i wish i can bring both of you jalan-jalan makan like we used to… I miss when ibu and ayah call me just to say tengah buat apa tu? Dah makan? I miss when i say I LOVE YOU and ibu ayah reply I LOVE YOU TOO in their own way 😢 i miss everything bout you. Always ada dengan kak lang till their last breath still nasihatkan anak-anak semua. I MISS YOU. I MISS YOU SO MUCH. I have to be strong. I need to be strong. I wanted to be strong. I can do it. I know i can.. . For those yang ada ibu ayah. Please appreciate them. Spend time with them. Make your parents happy. Make them proud of you. Give them happiness. Give them smile. Give them your hand. Give them anything you have. Listen to me. Just do it. Always give them a call. One day, you’ll understand WHY… #janganputusdoa . Alfatihah Azmi bin Meri Arbaayah bt Aminah

A post shared by ABOS (@azarazmi) on

Sehingga kini, video yang disunting Azar telah mendapat setengah juta tontonan.

Kami di MH mendoakan agar kedua orang tua Azar ditempatkan bersama orang-orang beriman.

Video: Instagram Azar Azmi