Menerusi rakaman video rancangan bual bicara Hard2Heart yang dihoskan oleh Datuk Aznil Haji Nawawi, pelakon Sharifah Sakinah mengatakan dia bakal meninggalkan tanah air dan berpindah ke luar negara tidak lama lagi.

Seperti yang diketahui umum, Sakinah atau nama sebenarnya Sharifah Nurul Sakinah Syed Abu Bakar Al-Khaired menghidap penyakit ‘Attention-Deficit Hyperactivity Disorder’ atau ADHD menjelaskan status kesihatan kini agak teruk dan perlu menjalani rawatan khusus.

“Saya Minta Maaf Sangat-Sangat,”- Bakal Pindah Ke Luar Negara, Sharifah Sakinah Mohon Maaf

“Saya minta maaf sangat-sangat, saya nak anda semua faham yang kesihatan mental saya semakin teruk ketika ini.

“Sebab itu saya merancang untuk tidak tinggal di Malaysia dan saya akan berpindah ke luar negara selepas ini,” katanya.

IKLAN

Sakinah ketika dihubungi MH memberitahu dia akan menetap di luar negara untuk seketika waktu untuk menjalani rawatan pemulihan kesihatan mental dirinya.

Sebelum ini, Sakinah memaklumkan akan berehat seketika daripada dunia lakonan kerana ingin memberi tumpuan kepada keluarganya selepas drama terakhir lakonannya, Aku Yang Kau Gelar Isteri tamat pada Isnin lalu.

IKLAN

“Saya Minta Maaf Sangat-Sangat,”- Bakal Pindah Ke Luar Negara, Sharifah Sakinah Mohon Maaf “Saya Minta Maaf Sangat-Sangat,”- Bakal Pindah Ke Luar Negara, Sharifah Sakinah Mohon Maaf

Sekadar informasi, Sakinah kini sudah mengikat tali pertunangan dengan jejaka kelahiran Sweden, Michael Hansen pada tahun lalu.

IKLAN

Sebelum ini, Sakinah pernah mendirikan rumah tangga dengan juruterbang, Aliff Adha pada 28 Mac 2015 dan dikurniakan seorang cahaya mata, Anais Adha berusia 4 tahun.

Bagaimanapun, Sakinah memaklumkan rumah tangganya bersama suami telah berakhir pada Mei lalu.

“Saya Minta Maaf Sangat-Sangat,”- Bakal Pindah Ke Luar Negara, Sharifah Sakinah Mohon Maaf

Foto: Instagram Sharifah Sakinah

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI