“Saya Mesti Mandi Dulu Sebelum Pegang Anak,” – Hanis Zalikha Ikhtiar, Cuba Kekang Coronavirus

Tidak kira bergelar selebriti atau tidak sudah pasti merasai kebimbangan dengan masalah virus ‘Corona’ yang merupakan satu wabak berbahaya dan boleh mengakibatkan kematian.

Pelakon dan usahawan, Hanis Zalikha misalnya menjadi antara selebriti yang meluahkan rasa khuatir dengan wabak penyakit berkenaan yang kini kian diperkatakan di seluruh dunia itu.

“Saya rasa virus ‘Corona’ ni semua orang risau tidak kira selebriti atau tidak, boleh katakan semua orang risau pasal keselamatan diri dan juga keluarga,

“Tapi apa yang kita boleh buat adalah jaga diri terutama sekali kalau pergi tempat awam jangan lupa pakai topeng muka dan kerap cuci tangan selalu.

“Antara saya dengan suami, saya rasa saya lah yang paling risau dan takut sebab kita ada anak-anak kecil.

IKLAN

“Walaupun kadang-kadang kita tak keluar duduk dalam rumah tapi masih ada rasa risau. Kalau macam ada keluar pergi mana-mana, balik rumah mesti semua kena terus mandi.

“Kalau nak tahu saya mesti mandi dulu sebelum pegang anak, itu paling penting dan itulah yang saya paling jaga.

“Tapi apa yang saya paling harapkan penawar untuk penyakit virus ‘Corona’ itu ada secepat mungkin,” katanya kepada MH.

IKLAN

Sekadar informasi, Hanis mendirikan rumah tangga bersama pelakon Hairul Azreen pada 5 Jun 2015 dan dikurniakan dua orang cahaya mata Yusuf Iskandar, 2 dan Alisa Aisyah, 7 bulan.

Hanis ditemui ketika majlis pelancaran koleksi jenama Lilit.xWoo/Fiziwoo di Fashionvalet, Publika, Kuala Lumpur, pada Selasa.

Gambar: Instagram Hanis Zalikha