“Saya Memang Tak Pakai Beg Mahal, Tak Bercuti Luar Negara, Tak Hidup Mewah,” – Beby Tora Tora Target RM1 Juta Dalam Akaun

Instafamous Beby Tora Tora menerusi entri terbaru berkongsi kisah hidupnya sewaktu membesar dahulu.

Jelasnya, dia dan adik beradik lain dijaga oleh nenek memandangkan ibunya seringkali bertukar kerja.

Dia mengimbau kembali apabila terpaksa menadah air hujan dengan besen kerana bumbung rumah neneknya bocor.

Malah, kongsinya, cukup menyedihkan apabila ibunya dipandang rendah semata-mata kerana status ibu tunggal.

“Terlebih dahulu ingat meminta maaf jika ada salah silap slama ni .yang mmbenci saya ,maafkan saya ya .klau dngn melihat saya anda rasa tertekan dn tidak suka melihat smua video saya.

“Alhamdulillah syukur dngn kehidupan yg ALLAH beri pada saya ..saya hidup susah ..hidup dngn tokwan dn tuk dngn mama saya juga di kampung .mereka yng menjaga saya ,kakak dn adik .dulu mama saya brtukar bnyak keja untuk besarkan kami.

IKLAN

“Rumah tokwan bumbung bocor sana sini .stiap kali hujan tokwan akan tadah air hujan dngn besen ..sedih tngok tokwan.. mama saya berpluh kali kerja dngn orang tapi orang aniaya .ramai orng mngata kluarga kami susah.

“Ramai orang pandang rendah dngn mama sbb mama kami janda ..tak prnah merasa ada kereta dri kcik smpai la ke bsar ..tumpang kreta adik bradik ja stiap kali raya.

Namun sudah tertulis, rezekinya berlipat ganda apabila memasuki kolej sehingga mampu membelikan ibunya kereta, membaiki rumah neneknya dengan kos kira-kira RM50,000 dan lebih membanggakan, hajatnya tercapai membeli kereta secara tunai.

Mengenepikan kehidupan mewah, jelas Beby Tora Tora dia lebih suka menyimpan duit dan mensasarkan RM1 juta dalam simpanannya.

“Tapi rezeki Allah bagi brrlipat ganda sejak saya masuk kolej ..saya dpat bli mak saya kreta .dpat blanjaa kluarga saya ambik lesen .saya dpat prbaiki rumah tokwan saya habis smpai 50k tapi tokwan takdan nak tengok smua tu sbb dia prgi dlu ..saya dpat achieve kereta prtama saya cash pada tahun 2018.

“Saya achieve kreta kdua saya pada tahun 2020 ..saya mmg tak pakai beg mahal ,tak brcuti luar negara ,tak hidup mewah mcm orang kat luar sana ..sbb saya lebih suka menyimpan hasil yg sayaa dpat dn achieve apa yg saya nak dlam hdup.

IKLAN

“Saya target 1juta dlam bank saya dn saya akan achive tak lama lagi .skrag sya tngah mnyimpan untuk beli rumah saya sndiri ..sya nak achieve sbuah rumah plak lpasni.

“Saya tak prnah minta duit ssiapa .saya tak prnah minta orang follow saya.saya brdikari atas kaki saya sndiri ..tapi sya berterima kasih kerana tanpa ada siapa lah saya ..saya brjaya bahagiakan kluarga saya dn kluar dari zon hidup yang susah.

“Saya bljar ikat perut waktu duduk di asrama dn bljar byar yuran sndiri tanpa susahkan mama saya ..klau saya makin gemuk,tlong jangn condemn ..Allah kurniagakn rezeki suami yg baik ,yang pnyayang ,brtangungjwab tapi Allah belom beli rezeki zuriat .anda taktau saya struggle mcmna nak kuruskan bdan.

“Berkatalah yang baik di bulan ramdhan, maafkan saya, insyaAllah saya akan brhenti buat review tak lama lagi .saya akan stop dn anda pun tak prlu la stress lagi yee,” kongsinya panjang lebar.

View this post on Instagram

terlebih dahulu ingat meminta maaf jika ada salah silap slama ni .yang mmbenci saya ,maafkan saya ya .klau dngn melihat saya anda rasa tertekan dn tidak suka melihat smua video saya ..alhamdulillah syukur dngn kehidupan yg ALLAH beri pada saya ..saya hidup susah ..hidup dngn tokwan dn tuk dngn mama saya juga di kampung .mereka yng menjaga saya ,kakak dn adik .dulu mama saya brtukar bnyak keja untuk besarkan kami ..rumah tokwan bumbung bocor sana sini .stiap kali hujan tokwan akan tadah air hujan dngn besen ..sedih tngok tokwan ..mama saya berpluh kali kerja dngn orang tapi orang aniaya .ramai orng mngata kluarga kami susah ..ramai orang pandang rendah dngn mama sbb mama kami janda ..tak prnah merasa ada kereta dri kcik smpai la ke bsar ..tumpang kreta adik bradik ja stiap kali raya ..tapi rezeki Allah bagi brrlipat ganda sejak saya masuk kolej ..saya dpat bli mak saya kreta .dpat blanjaa kluarga saya ambik lesen .saya dpat prbaiki rumah tokwan saya habis smpai 50k tapi tokwan takdan nak tengok smua tu sbb dia prgi dlu ..saya dpat achieve kereta prtama saya cash pada tahun 2018 ..saya achieve kreta kdua saya pada tahun 2020 ..saya mmg tak pakai beg mahal ,tak brcuti luar negara ,tak hidup mewah mcm orang kat luar sana ..sbb saya lebih suka menyimpan hasil yg sayaa dpat dn achieve apa yg saya nak dlam hdup ..saya target 1juta dlam bank saya dn saya akan achive tak lama lagi .skrag sya tngah mnyimpan untuk beli rumah saya sndiri ..sya nak achieve sbuah rumah plak lpasni ..saya tak prnah minta duit ssiapa .saya tak prnah minta orang follow saya.saya brdikari atas kaki saya sndiri ..tapi sya berterima kasih kerana tanpa ada siapa lah saya ..saya brjaya bahagiakan kluarga saya dn kluar dari zon hidup yang susah .saya bljar ikat perut waktu duduk di asrama dn bljar byar yuran sndiri tanpa susahkan mama saya ..klau saya makin gemuk,tlong jangn condemn ..Allah kurniagakn rezeki suami yg baik ,yang pnyayang ,brtangungjwab tapi Allah belom beli rezeki zuriat .anda taktau saya struggle mcmna nak kuruskan bdan .brkatalah yang baik di bulan ramdhan .maafkan saya 🙂insyallah saya akan brhenti buat review tak lama lagi .saya akan stop dn anda pun tak prlu la stress lagi yee ..☺

A post shared by atierah zulfatie (@beby_toratora) on