Tiga tahun tidak muncul menerusi mana-mana naskhah filem atau drama, Datin Fouziah Gous mengakui keutamaannya kini kepada perniagaan minuman kesihatan yang diusahakan.

Menurut Fouziah atau nama sebenarnya, Nor Fouziah  Mohd Gous, dia memilih untuk mengurangkan aktiviti seni selepas menceburi bidang perniagaan secara serius.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fouziah Gous (@fouziahgous)

“Saya memang dah lama tak muncul di televisyen, fokus kepada perniagaan. Masa saya aktif berlakon, saya antara yang mula buat perniagaan atas talian.

“Masa fasa pertama perniagaan banyak mengambil masa, tenaga dan jiwa saya… too much of efforts yang perlu saya berikan sebab tak banyak rujukan seperti sekarang.

“Bukan saya tak berlakon, tapi perniagaan memang ambil masa saya dari pagi sampai ke malam. Kadang-kadang saya berada di pejabat,” katanya.

IKLAN

Fouziah ditemui pada sidang media Minggu Usahawan Negara 2022 & Starvendors Kedah Raya Fest 2022 di Grand Malaysia Bazaar, Bukit Bintang City Central (BBCC), Kuala Lumpur, pada Rabu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fouziah Gous (@fouziahgous)

Bagaimanapun, aktres berusia 39 tahun ini tidak menafikan ada ketika muncul rasa rindu terhadap lakonan.

“Sejujurnya, bukan tak nak berlakon malah saya rindu juga nak berlakon… tapi bila la nak ada masa. Sebenarnya tawaran sentiasa ada. Tapi apa yang saya pilih, jadi tetamu dalam program.

IKLAN

“Macam sebelum ini saya jadi tetamu untuk program Sepahtu Raya. Saya pilih tawaran yang tidak memerlukan masa yang lama. Jadi, kekangan masa menjadi punca saya tak berlakon.

“Saya pun terpaksa menjadi selektif. Saya pun asal memang seorang yang hari-hari berlakon tapi sekarang saya dah beralih ke dunia perniagaan.

“Jadi bila nak terima tawaran, kena pastikan cerita itu bagi impak pada diri saya. Kadang-kadang tawaran ada tapi bila baca macam mungkin sesuai untuk orang lain,” ujarnya lagi.

IKLAN

Drama bersiri, Sara Sajeeda yang ditayangkan pada 2019 merupakan lakonan terakhir Fouziah Gous.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fouziah Gous (@fouziahgous)

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini.

https://youtu.be/L2UmDyRCSqY

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI