“Alhamdulillah… Maknanya kalaulah you all (media) tak promosikan saya, dekat televisyen pun keluarlah. Ini Norlia Ghani, orang masih ingat syukur,” Itu seloroh pelakon senior, Norlia Ghani, 73, selepas ditanya mengenai drama-drama raya lamanya yang kerap ditayangkan di kaca TV setiap kali Syawal.

Menurut Norlia, dia turut sama isi masa menonton drama berkenaan dan pada masa sama cuba kenalpasti apa yang perlu diperbaiki.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Norlia Ghani (@norliaghaniofficial48)

“Saya pun perasan cuma kadang-kadang bila ia ditayangkan, saya mesti ketinggalan. tapi bila ada kesempatan untuk menonton, saya suka untuk letakkan diri saya sebagai penonton biasa.

“Maknanya, bila tengok apa sahaja watak yang telah dibawa, saya cuba untuk teliti dan kaji. Itulah yang saya buat, mana yang boleh diperbaiki lagi.

IKLAN

“Sebab saya percaya kadang-kadang tidak sedar dengan diri sebab penonton yang melihat, menilai,” katanya.

Sinonim menerusi watak Joyah menerusi drama era 80-an, Opah, Norlia tidak menafikan ada ketika cucunya akan mengusiknya setiap kali naskhah lama kembali ditayangkan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Norlia Ghani (@norliaghaniofficial48)

IKLAN

“Dulu kan saya kurus. Mereka (cucu) panggil saya ‘Nanny’. Kata mereka ‘wah itu Nanny lah, Nanny seksi’. Mereka menyakat sebab mereka sedia tahu neneknya seorang pelakon.

‘Pernah juga mereka melawat saya di set penggambaran dan sebagainya,” katanya lagi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Norlia Ghani (@norliaghaniofficial48)

IKLAN

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini.

 

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI