Usahawan kosmetik yang kini bergelar penyanyi, Datuk Seri Aliff Syukri ada berkongsi rasa apabila membantu satu keluarga daif tempoh hari.

Mengenangkan situasi yang berlaku, ahli perniagaan yang kini muncul menerusi single Cuba Bahagia ini berkongsi akan kesukaran hidup yang dihadapi satu pasangan suami isteri yang turut menjaga anak yang kurang upaya.

Atas sebab itulah, bapa kepada lima cahaya mata ini juga cuba untuk membantu insan yang memerlukan bersempena Ramadan tahun ini.

“Bahagia walapun susah itu yg sy respect. Tuhan sahaja yang tahu betapa kesiannya saya dengan pasangan suami isteri yang mempunyai anak OKU ini yang berumur 75tahun.

IKLAN

“Pasangan ini terpaksa membanting tulang hanya sekadar menjual pucuk-pucuk ubi dan terpaksa berkerja sebagai pengawal keselamatan dengan bergaji RM1,000.

“Tiada rumah duduk di tanah tepi jalan dgn pondok sebesar kemah..nenek ni berasal dari sabah.

“Rumah beliau juga tidak ada bekalan elektrik yang betul dan juga bekalan air yang betul. Toilet pun hanya menggunakan air longkang sahaja dan kehidupan yang teramat susah.

IKLAN

“Disebabkan hari ini saya memberikan sumbangan hasil bisnes sy yg anda sokong selama ini.. berupa wang tunai dan juga produk @as.legacymalaysia dan @dherbsholdingshq . Semoga dengan sumbangan ini dapat meringankan beban mereka.

“InshaALLAH misi saya untuk bukan Ramadhan ini saya ingin membantu lebih 2000 orang yang kurang berkemampuan. AMIN YA RAB,” tulisnya pada entri di Instagram.

IKLAN
View this post on Instagram

Bahgia walapun susah itu yg sy respact.. Tuhan sahaja yang tahu betapa kesiannya saya dengan pasangan suami isteri yang mempunyai anak OKU ini yang berumur 75tahun. – – Pasangan ini terpaksa membanting tulang hanya sekadar menjual pucuk-pucuk ubi dan terpaksa berkerja sebagai pengawal keselamatan dengan bergaji RM 1000… tiada runah duduk di tanah tepi jalan dgn pondok sebesar kemah..nenek ni berasal dari sabah . – Rumah beliau juga tidak ada bekalan elektrik yang betul dan juga bekalan air yang betul. Toilet pun hanya menggunakan air longkang sahaja dan kehidupan yang teramat susah. – – Disebabkan hari ini saya memberikan sumbangan hasil bisnes sy yg anda sokong selama ini.. berupa wang tunai dan juga produk @as.legacymalaysia dan @dherbsholdingshq . Semoga dengan sumbangan ini dapat meringankan beban mereka. InshaALLAH misi saya untuk bukan Ramadhan ini saya ingin membantu lebih 2000 orang yang kurang berkemampuan. AMIN YA RAB….

A post shared by Ohabangkosmetik (@aliffsyukriterlajaklaris) on

Terdahulu, Aliff turut memuat naik video terkait menerusi Insta Stories serta IG TV miliknya. Moga usaha Datuk Aliff dipermudahkan.

Foto: Instagram Aliff Syukri