Pelakon Puteri Sarah mendedahkan dia rasa tenang dan bahagia berada di Maklah selepas berangkat bagi menunaikan ibadah umrah.

Menurut Puteri Sarah, 37, atau nama sebenarnya Puteri Sarah Liyana Megat Kamaruddin, dia juga tidak mahu membiarkan isu orang ketiga membabitkan rumah tangganya bersama pengarah Syamsul Yusof menggangu perjalanan umrah.

Turut sama berangkat di sampingnya ialah dua anak, Syaikhul Islam, 5, dan Sumayyah, 3.

“Alhamdulillah, sepanjang di Madinah saya dan anak-anak okay saja. Semalam saya bertolak ke Makkah dan sampai saja terus buat umrah. Allah susun cantik perjalanan saya dari Malaysia hingga ke sini.

“Saya tidak mahu fikir apa yang berlaku. Cukup empat tahun saya memendam rasa. Selepas apa saya kongsikan di Instagram sebelum ini, biar orang tahu apa yang saya tanggung selama ini. Orang pun sudah tahu menilai.

“Setiap kali selesai solat di sini, saya berdoa semoga apa yang berlaku ini membawa cahaya dan sinar baru pada saya apabila pulang ke tanah air nanti. Semoga individu yang menyakiti saya diberikan hidayah. Setiap kali itu juga saya mesti menangis,” katanya.

IKLAN

Malah jelasnya lagi, apa yang menjadi keutamaan kini adalah kebahagiaan diri dan masa depan kedua-dua anaknya.

Mengenai hubungannya dengan suami, Puteri Sarah berserah pada ketentuan Allah SWT.

“Apa boleh dibuat, saya hanya mampu berdoa. Apa pengakhiran rumah tangga saya selepas ini pun, saya reda. Saya tidak mahu menangis lagi. Saya serahkan segalanya pada ketentuan Allah SWT.

IKLAN

“Doakan yang terbaik buat saya. Saya bertuah kerana mempunyai kedua ibu bapa mentua yang sangat baik,” katanya lagi.

Bercerita mengenai keadaan kedua anaknya ketika mengerjakan umrah, Puteri Sarah besyukur kerana semuanya dipermudahkan.

“Alhamdulillah syukur Syaikhul dan Sumayyah ikut sekali tawaf. Mereka tak ‘complain’ pun. Rasa nak menangis sebab dapat anak baik. Terima kasih Allah kerana hadirkan mereka untuk saya dan menjaga saya,” katanya yang akan ke Istanbul, Turki selepas selesai umrah.

IKLAN

Terdahulu, Puteri Sarah buka mulut berhubung gangguan orang ketiga hingga menyebabkannya tidak tinggal sebumbung dan hubungan dengan suami dingin, baru-baru ini.

Puteri Sarah dan Syamsul berkahwin pada 8 Mac 2014 dan dikurniakan dua cahaya mata.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini.

https://youtu.be/MtgZnLbSkZ0

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI