Khabar duka dikongsi oleh pelakon dan pengacara popular, Uyaina Arshad pada pagi 19 Ogos 2022 mengenai pemergian abang sulungnya ke negeri abadi. Menerusi satu hantaran di Instagram, Uyaina memaklumkan yang abangnya, Mohd Attaful Uzair bin Arshad meninggal dunia sama usia dengan arwah bapanya.

Menerusi perkongsian tersebut, Uyaina meluahkan kata mengenai abang sulung kesayangannya itu. “Pulangnya abang sulungku ke negeri abadi.. Bertemu Sang Pencipta.Orang baik selalu pergi dulu. Dia tersangat baik. Terlalu baik. Anak yang baik. Abang yang baik. Suami yang baik. Ayah yang baik.

“Risaukan Adiknya Nak Bersalin, Rupa-Rupanya Dia Pergi Dulu,” –  Abang Sulung Uyaina Arshad Meninggal Dunia
Mohd Attaful Uzair bin Arshad (kanan sekali) ketika majlis perkahwinan adik bongsunya, Uyaina.

“Lepas arwah Baba meninggal, dia jadi ketua keluarga. Dari kecik lagi dia dah set contoh yang baik untuk kami adik-adik. Dia masuk asrama. Kami semua nak masuk asrama. Dia berjaya dalam pelajaran. Kami semua nak berjaya dalam pelajaran. Dia sentiasa dahulukan Ummi. Kami adik-adik berebut nak berbakti untuk Ummi.

“Dia baik. Dia pemurah. Dia penyayang.Baru je semalam kami berjumpa. Makan sama-sama. Bersembang macam-macam. Gelak sama-sama. Macam-macm juga dia pesan.. Dia risaukan adiknya nak bersalin. Rupa-rupanya dia yang pergi dulu. Rasa tak percaya dia dah tak ada. Terlalu awal dia pergi.. Sama usia dengan arwah Baba sewaktu dia meninggal dunia,” ujarnya.

IKLAN

“Risaukan Adiknya Nak Bersalin, Rupa-Rupanya Dia Pergi Dulu,” –  Abang Sulung Uyaina Arshad Meninggal Dunia

Lebih menyentuh hati, dalam perkongsian itu juga Uyaina yang kini menghitung hari untuk melahirkan anak sulungnya berkongsi bahawa abangnya meninggal dunia pada hari jadi ibunya sendiri.

IKLAN

ARTIKEL BERKAITAN: Pelakon Kanak-Kanak Filem Danur Meninggal Dunia Pada Usia 12 Tahun

Luahnya, “Rasa terlalu perit dan sakit nak diungkap dengan kata-kata. Kehilangan seorang insan yang terlalu baik. Kehilangan darah daging yang terlalu kami sayang.Hari ini, 19 Ogos adalah hari jadi Ummi. Lama dia plan nak sambut birthday Ummi. Akhirnya, hari lahir Ummi diiringi dengan pemergian anak sulungnya. Allahuakbar.

IKLAN

“Abangku Uzair, semoga syurga menantimu. Minta kalian semua hadiahkan Al-Fatihah buat Mohd Attaful Uzair bin Arshad.. Doakan juga kesejahteraan & kekuatan buat isteri & anak2nya.”

++Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di halaman rasmi Telegram Media Hiburan

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI