Selebriti dan juga usahawan terkenal Indonesia, Raffi Ahmad merupakan antara anak seni yang berjaya mengemudi kerjaya dengan baik.

Khabar terbaru dari pemilik syarikat RANS Entertainment ini, dia telah membeli sebuah kereta mewah Rolls Royce jenis Phantom bernilai lebih IDR 20 Miliar atau bersamaan lebih RM6 juta buat isteri tercinta, Nagita Slavina.

Raffi Ahmad Beli Kereta Bernilai Lebih RM6 juta Untuk Isteri

Dalam satu majlis yang diadakan sebagai simbolik penyerahan kereta tersebut kepadanya, Raffi ditanya pihak media yang hadir mengenai pembelian ‘besar’nya ini.

“Kereta ini sebenarnya hadiah buat Nagita. Dia sebelum ini pernah menghadiahkan kereta untuk saya. Oleh itu saya menghadiahkan sebuah kereta untuk dia pula,” kongsinya tentang niat pembelian kereta tersebut

IKLAN

Raffi Ahmad Beli Kereta Bernilai Lebih RM6 juta Untuk Isteri

Sebelum ini Raffi telah memiliki sebuah kereta jenis Rolls Royce Ghost yang berharga lebih RM3 ke 4 juta namun membuat keputusan menjualnya dan menukarkan dengan kereta yang baru dibeli ini.

Menyambung perbualan bersama media, menurutnya lagi pembelian kereta mewah ini juga dibuat kerana jenis kereta ini klasik dan tahan lama.

IKLAN

ARTIKEL BERKAITAN: Raffi Ahmad Beri RM29 Ribu Kepada Pembantu Rumah, Janji Jaga Sampai Tua

Raffi Ahmad Beli Kereta Bernilai Lebih RM6 juta Untuk Isteri

IKLAN

“Tidak perlu berganti lagi, kita bila sudah tua makin suka yang klasik. Jadi biar yang ini menjadi klasik dan kalau disimpan dan diuruskan dengan baik, 10 tahun nanti kalau jenis ini harganya boleh naik lagi,” ujarnya lagi.

Bapa kepada dua cahaya mata lelaki ini telah menyediakan ruangan khas di bahagian tempat letak kereta bawah tanah kediamannya. Ruangan tersebut khas untuk meletakkan kereta mewah yang hanya sesekali digunakan.

++Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di halaman rasmi Telegram Media Hiburan