Kredit foto: snap nuel (gambar kiri), Instagram @shela_lala96 (gambar kanan)

Kalau anda seorang yang gemar menonton rancangan hiburan Indonesia, pasti akan kenal dengan Raffi Ahmad. Merupakan seorang pelakon, pengacara dan penyanyi, lelaki berusia 34 tahun ini sudahpun mendirikan rumah tangga dengan Nagita Slavina dan memiliki dua orang cahaya mata lelaki.

Bukan sahaja terkenal di kaca televisyen, dia juga terkenal sebagai selebriti yang memiliki ramai pengikut di saluran YouTube milik keluarganya, RANS Entertainment. Nama RANS merupakan singkatan bagi Raffi Ahmad Nagita Slavina. Saluran tersebut sehingga kini memiliki lebih 22 juta pengikut.

Raffi Ahmad Beri RM29 Ribu Kepada Pembantu Rumah, Janji Jaga Sampai Tua
Pasangan ini memiliki dua anak lelaki, Rafathar dan Rayyanza. Kredit foto: Instagram @raffinagita1717

Terbaharu, Raffi telah mengejutkan pembantu rumah yang juga merupakan pengasuh anak sulungnya dari kecil. Wanita yang bernama Shela Marcella itu telah menerima wang hadiah bernilai 100 juta rupiah ataupun RM29’432.40 di dalam akaun bank yang dibuka majikannya itu untuknya.

Dalam video temubual Raffi bersama pembantu rumahnya itu, kelihatan dia menyuruh Shela membuka akaun bank agar memudahkan sebarang pembayaran ataupun urusan secara dalam talian. Lantas figura yang pernah terkenal dengan lagu Jangan Bilang Tidak itu memasukkan wang tersebut secara spontan ke dalam akaun bank pembantu rumahnya.

Raffi Ahmad Beri RM29 Ribu Kepada Pembantu Rumah, Janji Jaga Sampai Tua
Shela atau lebih mesra dikenali sebagai Lala sudah menjadi pembantu Raffi dan Nagita sejak Rafathar berusia seminggu. Kredit foto: Instagram @shela_lala96
Raffi Ahmad Beri RM29 Ribu Kepada Pembantu Rumah, Janji Jaga Sampai Tua
Kredit foto: Instagram @shela_lala96

Shella dengan reaksi terkejut berkata, “MasyaAllah, betul ke 100 juta ni pak. Benar pak? Tidak terlalu banyak kosong ke ni?” Jawab Raffi, “Benar, kalau tak mahu, nak saya kurangkan ke?”

Menenangkan Shela yang terkejut menerima pemberian majikannya itu, Raffi berkata, “Tenang saja, inikan apresiasi buat Lala kerana menjadi orang yang baik dan tulus.Mencari kesetiaan itu lebih sulit, sampai tak bercuti.”

Raffi Ahmad Beri RM29 Ribu Kepada Pembantu Rumah, Janji Jaga Sampai Tua
Saat Nagita mengandungkan anak kedua. Kredit foto: Instagram @raffinagita1717

Wang yang diberikan merupakan apresiasi Raffi kepada pembantu rumahnya itu yang telah setiap menjaga anak sulungnya sejak lahir lagi. Bahkan dia juga turut membiayai pembelajaran Shela yang kini dalam masa yang sama melanjutkan pelajaran di Universiti Tanri Abeng dalam jurusan pengurusan. Dia turut berjanji untuk menjaga pembantu rumahnya itu sampai tua, asalkan masih setia membantu menjaga anak-anaknya.

IKLAN

Selain bekerja sambil belajar, kalau nak tahu Shela memiliki lebih 1.6 juta pengikut di laman Instagramnya. Fuh! memang tahap social media inluencer dah ni.

++Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di halaman rasmi Telegram Media Hiburan

Sumber: YouTube RANS Entertainment

IKLAN

 

 

 

IKLAN

 

 

 

 

 

 

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI