Resmi Azhar Sulaiman Senang, Beri Syarat Kalaulah Jodoh Anaknya Suami Orang; “Ramai Yang Mengata Anak Perempuan Saya Akan Jadi Bini Nombor…”

Pelakon Azhar Sulaiman membariskan beberapa pendirian susulan isu sekiranya calon suami anak perempuannya selepas ini sudah berkahwin sekaligus hidup bermadu.

Bagi Azhar, ketentuan semuanya daripada Yang Maha Esa namun dia mengharapkan agar calon suami anak-anaknya itu berpelajaran selain mampu menjaga maruah mereka sebagai wanita.

“It seems ramai yang mengata my dotter (daughter) akan jadi bini nombir 2, 3 lar… Resmi Mami Senang.

“1-Terima sesiapa saja asalkan ada Degree dalam Pelajaran.
2-Pastikan hormat and jaga maruah my dotter and family kalau calon sudah berkahwin.
3-Manage your affairs properly and jangan sampai kecoh 1Malaysia
4-Akur Ajal Jodoh Ditangan Allah SWT,” kongsinya.

IKLAN

Azhar menjelaskan perkara itu menerusi hantaran terkini yang dimuat naiknya di Instagram, hari ini.

Bagaimanapun, bintang filem Jimi Asmara ini mengakui anak perempuannya, termasuk Kasih Iris Leona yang kini sedang mengikuti pengajian di United Kingdom (UK) lebih berminat kepada lelaki berbangsa Cina.

“My daughters suka Chinese boys… i guess diaoranglah yang penat nak bimbing kalau terjadi kahwin nanti… hahaha,” jelasnya lagi.

IKLAN

Meninjau ke ruangan komen, ada yang turut memberikan reaksi tersendiri selain mendoakan semoga jodoh anak-anaknya nanti terdiri daripada mereka yang baik keperibadiannya.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara, jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini.