Pelakon dan ahli perniagaan berjaya, Syifa Melvin mengakui dirinya kini lebih memberi fokus terhadap bisnes yang dijayakan bersama adik-beradik, Kekasih by The Melvins berbanding kerjaya seni yang pernah diceburinya sebelum ini.

Meski teruja terlibat dalam seni, Syifa atau nama sebenarnya, Nur Syifa Athirah Amirol Melvin, 24, menambah penglibatannya dalam dunia lakonan dan pengacaraan berlaku secara tiba-tiba.

“Jujurnya saya terjun dalam dunia hiburan tanpa disengajakan. Awalnya saya hanyalah seorang ‘influencer’ dan pernah menjadi juru solek selama dua tahun.

“Ramai yang tidak tahu ketika itu, saya pernah bangun jam 5, 6 pagi untuk solekkan pengantin, tetapi dilabel sebagai ‘gold digger’.

“Rasanya ia telahan itu tidak wajah dilemparkan pada saya, rasa sakit hati.

“Jadi dalam fasa tersebut, saya ada temani Syatilla ke set penggambaran kalau ada masa terluang dan pada masa sama, saya juga sedang belajar.

“Alhamdulillah saya juga ada dapat beberapa tawaran lakonan waktu itu cuma tidak boleh fokus dengan baik,” katanya.

IKLAN

Tidak mahu terus lenyap dalam seni, Syifa bagaimanapun mengakui akan mempertimbangkan tawaran lakonan andai punya nakshah bersesuaian selepas ini.

“Lalu disebabkan kekangan masa dan bisnes, saya terpaksa dahulukan satu komitmen sahaja. Bimbang kalau fokus pada semua perkara nanti, ia tak kan kemana.

“Buat masa sekarang, saya lebih selesa dikenali sebagai ahli perniagaan. Teruja dengan apa yang dilakukan sekarang.

“Bagaimanapun, sekiranya ada nakshah bersesuaian dan kena pada masa, insya-Allah saya akan pertimbangkan. Cuma keutamaan kini lebih kepada bisnes,” jelasnya.

IKLAN

Terdahulu, Syifa ditemui pada majlis pelancaran produk kosmetik, Kekasih by The Melvins di Shah Alam Convention Centre, pada Rabu.

Pada majlis berkenaan, The Melvins telah melancarkan 60 papan iklan di seluruh negara bagi produk kecantikan tersebut.

Menzahirkan rasa syukur atas kejayaan yang diraih hasil sokongan semua pihak, Syifa turut menyambut baik semangat dan kerjasama positif yang diberikan adik-beradik dalam membangunkan bisnens ini.

IKLAN

“Tanpa sokongan adik-beradik lain mungkin Kekasih by The Melvins tidak akan sampai ke tahap ini.

“Saya harus memberikan kredit kepada ketiga-tiga cinta hati saya yang sentiasa berusaha dan mempunyai semangat untuk berjaya.

“Mungkin salah satu rahsia kejayaan kami adalah menjaga hubungan baik antara adik-beradik. Kami tak gaduh, tak masam muka, tak cemburu apatah lagi berkira fasal duit.

“Ibu dan ayah selalu pesan, apapun yang terjadi adik-beradik tak boleh berpecah. Masing-masing kena ambil tanggunjgawab untuk membantu dan saling menyayangi.

“Alhamdulillah, tak sangka rezeki Allah nak bagi dalam sekelip mata,” katanya lagi.

Kekasih by The Melvins menawarkan beberapa pilihan produk kecantikan seperti krim bedak asas, matte bibir, eyeshadow dan blusher.

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI