“Pernah Duit Tinggal RM150 Tapi Saya Bagi Semua Pada Arwah Ibu,” – Tak Lahir Dalam Keluarga Senang, Azar Azmi Buka Cerita Sebelum Jadi Pelakon

Pelakon dan usahawan, Azar Azmi ada berkongsi cerita bersama pengikut di laman media sosial Instagram miliknya.

Meski kini sudah bergelar pelakon yang dikenali ramai, Azar atau nama sebenarnya Siti Azar Ameerah Azmi mengakui, bukan satu perkara mudah untuk mencapai kejayaan.

Malah, dia turut bersyukur atas rezeki yang diraihnya kini.

“Azar tak pernah terfikir akan berdiri dimana Azar berdiri pada harini, tidak pernah terlintas atau termimpi apa yang jadi pada hari ini.

“Allahuakbar, Walaupun Azar masih belum unlock my big achievements tapi Azar bersyukur apa yang Azar ada pada hari ini. Harini adalah hari untuk Azar bantu yang lain pula,” tulisnya.

Dalam pada itu, pelakon drama bersiri Nur 2 ini turut mendedahkan akan fasa sukar yang dialaminya suatu ketika dahulu.

IKLAN

“Kalau tanya Azar, macam mana strugglenya saya nak dapatkan sesuatu tu memang susah. Saya bukan lahir dari keluarga yang senang.

“Apa yang saya ada pada harini adalah hasil work hard saya. Saya pernah susah duit dalam poket tinggal rm40. Pernah duit tinggal rm150 tapi saya bagi semua pada arwah ibu saya.

“Xde apa yang saya nak selain daripada membahagiakan orang yang saya sayang.

“Saya susah xpe tapi saya tak nak orang yang saya sayang susah Saya sedih takpe tapi saya tak nak orang yang saya sayang sedih.

“After I’ve been through hell, saya tak nak awak semua susah and kecewa macam mana yang saya rasa tapi awak kena bantu jugak diri awak kalau nak berjaya,” tulisnya lagi.

Pendedahan tersebut dikongsikan Azar menerusi satu hantaran di Instagram.

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ABOS (@azarazmi)

Untuk rekod, Azar merupakan salah seorang bintang kelahiran program Dewi Remaja 2009/10 sezaman dengan Neelofa, Izara Aishah dan Anzalna Nasir.

Foto: Instagram Azar Azmi