Pelakon Lelaki Ditahan Polis Dipercayai Cekik, Tumbuk Bekas Tunang Ialah Syafie Naswip?

Kecoh sejak awal malam tadi apabila berita mengenai seorang pelakon lelaki yang didakwa telah bertindak kasar terhadap bekas tunang dengan mencekik dan menumbuk mangsa berkenaan hingga berdarah adalah Syafie Naswip.

Malah, menerusi laporan portal hiburan, ia jelas memaparkan wajah bintang Mukhsin itu sebagai individu yang didakwa terlibat dalam kes berkenaan.

Sementara itu menerusi Utusan Online awal malam tadi melaporkan, pelakon lelaki yang baru sahaja putus cinta itu hadir menyerah diri di Balai Polis Kinrara serta mengaku mencederakan mangsa.

IKLAN

Suspek bagaimanapun telah dilepaskan dengan jaminan polis sebaik rakaman percakapan diambil.

Pada masa sama, pihak berkuasa seperti yang dipetik turut menjelaskan, siasatan lanjut diteruskan mengikut Seksyen 506 kerana melakukan ugutan jenayah dan Seksyen 323 kanun yang sama kerana dengan sengaja mendatangkan kecederaan.

Artikel tersebut memaparkan, pelakon tersebut yang baru putus tunang baru-baru ini ditahan polis selepas didakwa mencederakan bekas tunangnya dengan mencekik serta menumbuk mulut mangsa hingga berdarah dalam kejadian di Taman Puncak Jalil, Bandar Putra Permai pada 26 Jun lalu.

Mengimbas semula, pasangan pelakon Syafie Naswip dan Aishah Azman mengikat tali pertunangan dalam sebuah majlis tertutup di Forest Valley Hall, Cheras pada 7 April lalu.

IKLAN

Namun, keduanya mengambil keputusan untuk memutuskan pertunangan, beberapa minggu lalu.

Foto: Instagram Syafie Naswip