“Cuba macam mana pun, kalau benda itu tidak boleh, tidak boleh lah.”

Demikian kata pelakon Adrea Abdullah yang mengesahkan dia kini kembali berstatus ibu tunggal selepas perkahwinannya dengan Zul Selamat berakhir kira-kira dua bulan lalu dengan talak satu.

Reda dengan kegagalan rumah tangga yang dibina lebih empat tahun, bintang filem Blok 404 ini bagaimanapun akui tidak pasti punca sebenar perpisahan yang berlaku.

“Saya bercerai lebih dua bulan lalu, habis idah bulan hadapan. Masalah dalam rumah tangga sebenarnya berlaku sejak dua tahun setengah. Tapi sabar… cuba dan tak mahu putus asa.

“Tapi orang kata, kita tidak boleh mengharapkan sesuatu yang indah akan kekal selamanya. Kadang kala ia menjadi sebaliknya. Apa yang boleh kita buat?

“Saya pernah beritahu pada dia, sekiranya hati you berubah, jangan tipu. Tapi mungkin sebab dia kesiankan saya pada waktu itu, hanya Tuhan yang tahu. Sebab dia tak nak cakap apa punca. No communication, habis.

“Kalau di rumah sebelum ini, dia yang paling banyak bercakap. Tapi tiba-tiba dia mulai senyap. Kenapa? Jadi saya tidak boleh selesaikan sesuatu jika tak tahu apa puncanya,” kata Adrea kepada MH.

IKLAN

Adrea atau nama sebenarnya, Nik Adrea Nik Abdullah,45,  juga akui berusaha menyelamatkan perkahwinan, namun tidak berjaya.

“Tahun lalu saya memilih untuk keluar rumah tiga bulan. Sebab saya nak uji. Malah saya cakap, nak lakukan sesi kaunseling ke, tak nak.

“Telefon saya dia boleh buka apa semua. Tiada rahsia. Jadi bila sikapnya mulai berubah, sudah tentu saya tertanya mengapa.

“Bila berkerja di luar bersama krew, mereka buatkan diri saya rasa wujud. Saya tak perlukan perhatian daripada orang luar. Saya perlukan perhatian dari seseorang yang saya cintai di rumah,” katanya lagi.

IKLAN

Pernah berdepan depresi sebelum ini, Adrea akui berdoa semoga diberikan kekuatan.

“Saya berdoa, kalaulah dia untuk saya, kembalikanlah. Sama-samalah berubah sebab saya pun tak sempurna. Saya cuba, tapi saya tidak boleh buat sorang-sorang.

“Saya pernah cakap padanya, serius atau tidak dengan perkahwinan ini? Awak senaraikan apa komitmen untuk selamatkannya dan kita boleh kenal pasti.

IKLAN

“Macam pokok kita tak mahu ia mati, kita perlu baja balik.  Kita perlu ada perancangan. Tiga bulan pertama selepas saya kembali ke rumah ia berjalan baik.

“Kemudian bila hati sudah tiada, ia tak akan kekalkan perasaan itu,” katanya yang kini aktif berkarya dengan menerbitkan beberapa program baharu, termasuk perancangan projek trilogi filem ‘psycho-thriller.’

Imbas kembali, Adrea dan Zul mengikat tali pertunangan pada 18 Ogos 2017 dan mereka kemudiannya bernikah pada 9 Jun 2018 namun tidak dikurniakan cahaya mata.

Adrea memiliki seorang anak lelaki hasil perkahwinannya yang terdahulu.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini.

https://youtu.be/lKzn6GUIO-8

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI