Seperti sedia maklum, pihak kerajaan kini dalam proses untuk mendapatkan serta melakukan pemberian suntikan vaksin Covid-19 secara percuma kepada seluruh rakyat Malaysia.

Bagaimanapun difahamkan, pemberian vaksin tersebut hanya akan diberikan secara berperingkat meski tiada kadar bayaran bakal dikenakan.

Lalu, pengacara terkenal Datuk Aznil Haji Nawawi yang lebih sinonim dengan panggilan Pak Nil ingin mengambil insiatif tersendiri, iaitu mahu menaja suntikan vaksin kepada golongan memerlukan. .

“Salam Semua, katanya proses suntikan vaksin percuma adalah berperingkat2. Keutamaan akan diberikan kepada warga tua dan frontliners dahulu.

IKLAN

“Yang lain harus mendaftar online dan tunggu giliran. Mungkin 5-10bulan akan datang.

“Namun begitu, mungkin ada juga peluang utk dapatkan vaksin dengan cepat dan tak perlu tunggu giliran dengan sedikit bayaran.

“Paknil ingat Paknil nak ambik yang berbayar. Ada sesiapa yg nak join Paknil? Paknil sponsorlah…Tp taklah ramai sbb harga pun xtau lagi,” tulisnya.

IKLAN

Pasang Niat Murni, Pak Nil Berhasrat Untuk Taja Pemberian Vaksin Covid-19 Kepada…

Hasil tinjauan MH, rata-rata netizen memberi pujian terhadap sikap murni Pak Nil kepada orang ramai. Malah, ada yang turut menyatakan kesediaan untuk mendapatkan tajaan vaksin berkenaan.

IKLAN

Pasang Niat Murni, Pak Nil Berhasrat Untuk Taja Pemberian Vaksin Covid-19 Kepada… Pasang Niat Murni, Pak Nil Berhasrat Untuk Taja Pemberian Vaksin Covid-19 Kepada… Pasang Niat Murni, Pak Nil Berhasrat Untuk Taja Pemberian Vaksin Covid-19 Kepada…

Foto: Instagram Aznil Haji Nawawi

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI