“Ye ke. Oh my god.”

Demikian respon bersahaja isteri kepada pelakon Hafidz Roshdi, Nurul Shuhada saat ditanya mengenai warna pakaiannya yang dilihat hampir sama dengan suaminya ketika tiba di Mahkamah Tinggi Syariah, Shah Alam pada petang Isnin.

Kedua-dua mereka hadir ke mahkamah bagi menghadiri prosiding tuntutan hadanah.

Menurut Shuhada, dia hanya mengharapkan yang terbaik buat dirinya dan anak-anak.

IKLAN

“Saya okay sahaja, InsyaAllah. Saya hanya mahu anak-anak sahaja,” jawabnya ringkas.

Sementara itu, Hafizh tiba di mahkamah lebih awal dengan mengenakan suit berwarna biru muda enggan memberikan sebarang komen ketika disapa pihak media.

Terdahulu, Nurul Shuhada memfailkan perceraian di mahkamah itu pada 27 Februari lalu, susulan keputusan dan persetujuan kedua-dua keluarga.

IKLAN

Hafidz atau dan Shuhada mendirikan rumah tangga pada 30 April 2016 dan hasil perkahwinan itu, mereka dikurniakan dua cahaya mata.

Pada 13 Mac lalu, Hafidz didakwa dan mengaku tidak bersalah di Mahkamah Majistret Kuala Kubu Bahru atas pertuduhan menumbuk pipi kiri Shuhada sebanyak tiga kali di susur keluar Plaza Tol Sungai Buaya, Hulu Selangor.

IKLAN

Mengikut pertuduhan Hafidz didakwa menumbuk isterinya Shuhada menggunakan tangan sebanyak tiga kali sehingga mangsa mengalami luka, lebam dan bengkak di pipi kiri.

Pertuduhan mengikut Seksyen 323 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman penjara maksimum setahun atau denda RM2,000 atau kedua-duanya, dan dibaca bersama Seksyen 326A kanun sama yang memperuntukkan hukuman maksimum dua kali ganda bagi sabitan di bawah Seksyen 323.