Pelawak dan penyampai radio, Shuib mendedahkan majlis perkahwinannya bersama Watie atau Fati Nikmatul Adawiyah Hanifiah pada 23 Jun depan bakal mendapat tajaan lebih RM1 juta.

Menurut Shuib atau nama sebenarnya, Shahmira Muhamad, tajaan yang diterima bukan berbentuk wang ringgit, tetapi lebih kepada lokasi, busana nikah dan barangan kemas yang akan dipakai Watie.

Majlis raja sehari pasangan ini akan dilangsungkan di Putra Glass Hall, Putra Height, Selangor pada 8.00 malam.

“Alhamdulillah, sekitar RM1 juta lebih begitu, termasuk barangan kemas. Bagaimanapun, majlis kami tidak ditaja sepenuhnya memandangkan saya dan Watie turut mengeluarkan bajet sendiri untuk beberapa keperluan.

IKLAN

“Apa pun saya bersyukur kerana ada pihak yang sudi berkongsi rezeki dan saya mengharapkan agar majlis kami nanti berjalan dengan lancar,” katanya kepada MH.

Shuib dan Watie berkata demikian ketika ditemui pada Majlis Sidang Media Walimatulurus Shuib & Watie di Astro Bukit Jalil, Kuala Lumpur.

IKLAN

Ditanya mengenai perjalanan majlis raja seharinya nanti, Shuib menjelaskan mereka memilih untuk tidak bersanding, sebaliknya hanya melangsungkan majlis nikah sahaja.

“Memandangkan ini adalah perkahwinan pertama Watie, bagi saya tidak adik sekiranya majlis hari bahagia dibuat secara ringkas.

IKLAN

“Jadi akan ada pelaminan untuk ahli keluarga dan rakan-rakan yang mahu merakam gambar kenangan bersama kami, insyaAllah,” katanya lagi.

Majlis perkahwinan mereka akan disiarkan secara eksklusif menerusi program Walimatulurus Shuib & Watie bermula 24 Jun di Astro Ria sebanyak empat episod.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI