“Orang Lain Mereka Relaks Je, Kalau Saya…,” – Rasa Macam Diberi Perhatian ‘Extra’, Daiyan Trisha Kalis Kecaman

Setelah hampir lapan tahun mencipta nama, pelakon dan penyanyi, Daiyan Trisha akui dia kian lali dengan kritikan dan kecaman.

Menurut Daiyan, meski ada kalanya dia merasakan dirinya seakan mendapat perhatian yang lebih daripada peminat, namun dia tetap mahu melihat ia daripada sudut pandang positif.

“Saya sedar akan situasi tersebut. Kadang-kadang rimas pun ada juga. Saya rasa macam netizen beri perhatian ‘extra’ dekat saya berbanding artis lain. Kalau orang lain mereka (netizen) relax je. Bila saya yang buat, semua tertumpu kepada saya.

“Tapi tak mengapalah, dari sudut lain, saya anggap ia sebagai satu petanda positif. Maknanya memang ramai yang beri perhatian terhadap segala perkara yang saya lakukan.

“Saya tahu ada setengah daripada mereka memang sengaja nak cari salah tapi semuanya bergantung kepada hak masing-masing,” katanya kepada MH.

Pelakon drama, Projek: Anchor SPM ini berkata sedemikan ketika ditemu ramah menerusi program MH Lifestyle baru-baru ini.

IKLAN

Dalam pada itu, Daiyan turut memaklumkan sebagai anak seni, dia mahu memberikan sepenuh tumpuannya terhadap perkara yang lebih penting dan bukannya isu-isu yang remeh

“Bagaimanapun, saya ada hak untuk tidak melayan dan ignore sahaja asalkan saya tahu apa yang saya buat itu tak salah atau pun melukakan hati orang lain.

“Pucuk pangkalnya, saya tahu batas-batas saya. Jadi, kalau perkara sekecil-kecil ni pun masih lagi nak cari salah, saya tak boleh nak kawal. Saya terima sahaja.

“Tak semua perkara kita kena melawan balik. Saya pun sejenis yang memang malas nak hadap perkara-perkara remeh ni,” kongsinya lagi.

Ketika ditanya adakah komen-komen tersebut memberi kesan keadaan mental, ini reaksi yang diberikan oleh bintang berusia 28 tahun itu;

“Sebenarnya saya tak terkesan sangat. Bila saya dah menceburi bidang seni dalam tempoh masa yang agak lama ni, saya rasa dalaman saya ini sudah mampu untuk tepis komen-komen melampau.

“Selagi perkara tersebut tak membuatkan orang ramai mempersoalkan intergriti, cara kerja dan keikhlasan saya sebagai anak seni, saya okay sahaja.

IKLAN

“Saya dah lama faham sendiri, kita buat apa pun orang akan tetap bercakap,” akhirinya.

Dalam perkembangan lain, Daiyan baru sahaja melancarkn single terbarunya yang berjudul Penat.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Media Hiburan (@mediahiburanofficial)

Ikuti temubual penuh bersama Daiyan Trisha menerusi episod terbaru program MH Lifestyle di Facebook dan saluran YouTube Media Hiburan.

Sumber Foto: Instagram Daiyan Trisha