“Nak Sangat-Sangat, Terlalu Desperate…,” – Keinginan Ada Anak Lelaki Membuak, Nabila Huda Percaya Allah Dah Susun Cantik

Pelakon dan pengacara, Nabila Huda mendedahkan dirinya tidak pernah berhenti berusaha dan berharap untuk menimang cahaya mata lelaki.

Menurut Nabila, keinginannya untuk dikurniakan cahaya mata kedua amat membuak-buak namun, dia tetap percaya dengan segala aturan Allah SWT.

“Pagi ni she mood nak anak lelaki. Ala, bila ni. Satu hari nantilah insyAllah. Saya akan terus berdoa dan memohon untuk rezeki tu sampai.

“Abil nak sangat-sangat ni. Terlalu desperate nak sangat anak lagi. Tapi tak mengapa. Kita tunggu dengan penuh kesabaran. Satu hari nanti Amin,” kongsinya.

Luahan tersebut dikongsikan sendiri oleh anak kepada penyanyi Amy Search itu menerusi beberapa ciapan di laman Instagram.

Jelasnya lagi, perasaan teruja untuk menimang cahaya mata lelaki makin dirasainya selepas melihat cara didikan rakan selebriti, Betty Rahmad dan suami membesarkan anak mereka, Ardy Wira.

Kata Nabila, walaupun Wira baru berusia empat tahun tetapi dia kelihatan amat sopan dan bijak hasil didikan orang tuanya.

IKLAN

“Saya sangat terinspirasi dengan cara Betty Rahmat suaminya didik anak mereka, Wira. Tak tahu nak terangkan bahagian mana yang terinspirasi tu.

“Tapi tengok Wira. Baru empat tahun dah nampak dia seorang yang polite, bijak pulak tu. Such a sweet lil boy. Kita type ni, kita pula sebak. Kenapa ye,” ujarnya lagi.

Pada masa sama, bekas pengacara program Melodi itu turut mendedahkan dirinya memang amat tertarik dengan lelaki yang mempunyai sifat sopan sama seperti suaminya.

“Polite tu yang mahal sebenarnya. Kalau dari kecik dah didik untuk jadi seorang yang sopan santun, boleh imagine kan macam mana sweetnya dia nanti bila dah besar.

“Orang yang polite ni lah orang yang jaga adab dan menghormati tak kira sesiapa especially dia akan menghormati kaum wanita.

“Saya jatuh cinta dengan suami saya pun sebab dia seorang yang bersopan santun. He is very polite masa first time jumpa. Sampai sekarang pun dia masih kekal sebagai seorang yang polite.

“Saya memang suka orang yang polite. Saya rasa orang yang ada sikap tu,orang tu sweet lah,” kongsinya lagi.

Melihat di ruangan komen, rata-rata netizen memberikan kata-kata semangat selain turut mendoakan semoga hajat Nabila itu akan tercapai.

IKLAN

“Saya doakan semoga awak memperoleh zuriat lelaki. Pernah ada rasa macam tu selepas melahirkan dua orang puteri, Alhamdulillah Allah makbulkan. Doa terus-terusan sis.

“Saya doakan buat Abil dan semua yang baca diberi peluang merasai mengandung zuriat yang sihat dan dipermudahkan segala urusan.

“InsyaAllah Abil. Semoga Allah permudahkan segalanya. Semoga ada rezeki Abil.

“InshaAllah semoga Abil dan suami dikurniakan rezeki zuriat penyejuk mata dan hati,” antara komen-komen netizen di Instagram.

Untuk rekod, Abil dan suaminya, Mohd. Izwan Johar mendirikan rumah tangga pada Disember 2015. Bagaimanapun perkahwinan mereka belum dikurniakan zuriat.

Sementara itu, menerusi perkahwinan pertama, dia dikurniakan seorang anak perempuan Keisha Laila yang kini berumur 13 tahun.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan. Klik di sini.