“Nak Jaga Seorang Murid Pun Berpeluh Ketiak, Ini Kan Pula…,” – Kongsi Rahayu Abas, Isteri Tomok

Isteri kepada penyanyi, Tomok awal malam tadi ada memberikan dedikasi istimewa buat insan bergelar guru.

Menerusi Instagram, ibu kepada dua cahaya mata ini menulis, tugas seorang guru sangat mulia kerana mampu mengurusan bilangan pelajar yang ramai dengan baik.

“Assalammualaikum…lama tak post kat ig…story2 je dibu sempat….biasalakan bila dah jadi cikgu sepenuh masa ni, stress pulok kita…walhal anak murid sorg jekkk…huhuhu arrianla saper lagi.

IKLAN

“Salute to all teacher …nak jaga murid sorang pun berpeluh ketiak ini kan pula 40 student dalam satu masa…sbb tu tugas guru tu tersangatla mulia,” tulisnya.

Lalu, rata-ratanya turut sependapat dengan Ayu.

IKLAN

Tomok mendirikan rumah tangga bersama Rahayu Abbas pada tahun 2011 dan dikurniakan dua orang cahaya mata, Arrian mempunyai seorang adik lelaki yang bernama Andrashah Iman.

Foto: Instagram Rahayu Abas