“Nak Buat Cerita Suami Isteri Bercerai Sebab Kelengkang Bini Dia Hitam,” – Biar Betul? Ini Respon Shahrulezad Fasal Klise

Memuat naik ulasan netizen berkait drama Adellea Sofea di bawah arahannya, Shahrulezad menegaskan kehidupan tidak pernah lari daripada klise.

Malah rutin setiap hari yang dilakukan juga sama, jarang sekali berubah.

Jelasnya lagi, aktiviti seperti bergosip, merampas suami orang, tikam belakang, bomoh, derhaka dan jatuh cinta memang klise, namun apa yang membezakan ialah jalan perceritaannya.

Bila ada org kata drama AdelleaSofea tu cliche.

“Jawaban abam ialah YA! Memang cliche pun.

“Having nasik lemak is cliche. Facing traffic jam every morning is cliche too.

“Falling in love. Bergossip mengutuk di socmed. Rampas suami orang. Derhaka dengan mak bapak. Backstabing. Infidelity. Bomoh.

“Drama Nur & Nur2, Semua tu cliche. Pendek kata hidup kita hari-hari sebenarnya berdepan dengan cliche.

IKLAN

“Actually nothing wrong with clicheness in our life. Walaupun nasik lemak roti canai tu cliche tapi kita masih tetap carik nasik lemak tu selalu kalau pun tak setiap hari.

“Jarang naw naw orang Melayu breakfast bak kut teh setiap pagi. Haaa…tu baru tak cliche.

“Yg penting cara mana ni presentationkan clicheness kita tu. Nasik lemak will always be nasik lemak.

“Yg membezakannya ialah cara mana kita masak nasik lemak kita tu berbeza dengan nasik lemak orang lain. Sama ada sedap atau tidak,” ulasnya.

Malah, jelas pengarah drama popular Nur ini turut menyingkap kisah rumah tangga yang turut berkisarkan putaran yang sama.

Masalah kisah rumahtangga basicly sama jer lebih kurang dari zaman dulu lagi. Tapi sampai sekarang orang masih suka memperkatakannya hari hari walaupun cliche.

“Macam ada org kata abam ni ensem. Kemon guys, tu pun cliche la. Hahahhaa

“So kalau ada yg kata drama abam ni cliche abam sebenarnya lebih dari setuju. Anyway abam tak marah tau dgn komen cliche kat atas.

IKLAN

“Dun get me wrong. Abam cuma nak bagitahu. Hidup kita ni tak lari dari sesuatu yg cliché,” tulisnya lagi.

Sekadar mahu menceriakan suasana, jelasnya yang mesra disapa Budak Ijat, jika penonton mahukan sesuatu yang berbeza, dia mungkin akan tampil dengan penceritaan berkonsepkan perceraian luar biasa suami isteri.

Lets celebrate clicheness in our life. Lepas ni abam nak buat cerita suami isteri bercerai berai sebab kelengkang bini dia hitam berkerak agaknya baru org cakap tak cliché,” jelasnya bergurau.

Bila ada org kata drama AdelleaSofea tu cliche. Jawaban abam ialah YA! Memang cliche pun. Having nasik lemak is cliche. Facing traffic jam every morning is cliche too. Falling in love. Bergossip mengutuk di socmed. Rampas suami orang. Derhaka dengan mak bapak. Backstabing. Infidelity. Bomoh. Drama Nur & Nur2 Semua tu cliche. Pendek kata hidup kita hari hari sebenarnya berdepan dengan cliche. Actually nothing wrong with clicheness in our life. Walaupun nasik lemak roti canai tu cliche tapi kita masih tetap carik nasik lemak tu selalu kalau pun tak setiap hari. Jarang naw naw orang Melayu breakfast bak kut teh setiap pagi. Haaa…tu baru tak cliche. Yg penting cara mana ni presentationkan clicheness kita tu. Nasik lemak will always be nasik lemak. Yg membezakannya ialah cara mana kita masak nasik lemak kita tu berbeza dengan nasik lemak orang lain. Sama ada sedap atau tidak. Masalah kisah rumahtangga basicly sama jer lebih kurang dari zaman dulu lagi. Tapi sampai sekarang orang masih suka memperkatakannya hari hari walaupun cliche. Macam ada org kata abam ni ensem. Kemon guys…tu pun cliche la. Hahahhaa So kalau ada yg kata drama abam ni cliche abam sebenarnya lebih dari setuju Anyway abam tak marah tau dgn komen cliche kat atas. Dun get me wrong. Abam cuma nak bagitahu. Hidup kita ni tak lari dari sesuatu yg cliche. Lets celebrate clicheness in our life *Lepas ni abam nak buat cerita suami isteri bercerai berai sebab kelengkang bini dia hitam berkerak agaknya baru org cakap tak cliche

A post shared by shahrulezad mohameddin (@budakijat) on Jan 8, 2020 at 5:15pm PST

Luahannya turut mendapat perhatian golongan selebriti dan netizen.

“Nak Buat Cerita Suami Isteri Bercerai Sebab Kelengkang Bini Dia Hitam,” – Biar Betul? Ini Respon Shahrulezad Fasal Klise

“Nak Buat Cerita Suami Isteri Bercerai Sebab Kelengkang Bini Dia Hitam,” – Biar Betul? Ini Respon Shahrulezad Fasal Klise

Foto : Instagram Shahrulezad