Dem Lepak Boyz dan Firdaus Rahmat menjadi peserta tersingkir di Big Stage 5 sebelum kesemua bintang yang tinggal bakal bersaing ke peringkat akhir, minggu hadapan.

Seorang lagi yang turut berada di kedudukan tiga tercorot ialah Putera Muhammad.

“Terima kasih semua atas sokongan semua. Terima kasih para juri untuk malam ini, kami sudah buat yang terbaik dan kami sebenarya tidak sangka sudah berada pada tahap ini,” kata Dem Lepak Boyz.

“Terima kasih buat peminat kerana mengundi, terima kasih kepada keluarga dan juri. Banyak yang belajar di Big Stage 5 dan saya tak akan lupakan, insyaAllah,” ucap Firdaus pula.

IKLAN

Sementara itu, Nadeera yang turut memenangi Dominasi Persembahan Terbaik menerusi lagu Aku Cinta duet bersama Khai Bahar unggul di tempat teratas dengan  98.70 peratus.

Ini markah penuh kesemua bintang yang berjaya mara ke final.

IKLAN
  1. Nadeera Zaini – 98.70%
  2. Waode – 97.33%
  3. Hoondoo – 97.00%
  4. Aufahanie – 93.33%
  5. Puteri Khareeza – 85.33%

Nadeera Raih 98.70%, Dem Lepak Boyz & Firdaus Rahmat Pula Tersingkir. Gagal Ke Final Big Stage 5 Nadeera Raih 98.70%, Dem Lepak Boyz & Firdaus Rahmat Pula Tersingkir. Gagal Ke Final Big Stage 5 Nadeera Raih 98.70%, Dem Lepak Boyz & Firdaus Rahmat Pula Tersingkir. Gagal Ke Final Big Stage 5
Minggu hadapan, kesemua yang bersaing bakal menyanyikan lagu yang dipilih oleh mereka sendiri menerusi tema ‘Ultimatum’ selain segmen ‘battle mashup’.

Dihoskan oleh Elly Mazlein dan Rina Nose, Big Stage 5 bersiaran secara langsung dari Auditorium MBSA, Shah Alam selama 10 minggu setiap Ahad, 9 malam di Astro Ria (saluran 104).

IKLAN

Big Stage 5 juga turut menampilkan Aina Abdul dan Ajai sebagai juri tetap, manakala juri jemputuan minggu ini ialah Datuk AC Mizal.

Sepanjang penganjuran, Big Stage telah menobatkan empat juara iaitu Sarah Suhairi (2018), bintang Korea Selatan, Hanbyul (2019), Azzam Sham (2020) dan terbaharu, Elica Paujin (2022).

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI