Selepas tular dakwaan perkahwinan pengasas Moon Cake, Haziqah Nurul Huda Harun atau Yaya yang didakwa telah berkahwin secara rahsia di Thailand, sebagaimana yang diperkatakan menerusi media sosial, Mahyudin Noral Azhar yang dikenali sebagai Azhar tampil membuat kenyataan di laman Facebook miliknya.

Difahamkan, Mahyudin merupakan suami kepada Suhana Hamzah, iaitu wanita yang mendakwa Yaya bercinta dengan suaminya menerusi media sosial.

Jelas lelaki berkenaan, dia tampil menjernihkan keadaan dan menyatakan dia dan Suhana masih lagi bergelar suami isteri.

Mahyudin turut menafikan dakwaan dia telah menceraikan isteri.

Assalamualaikum.. setelah hampir 3 bulan saya deactivate fb.. hari ni saya terpaksa aktivkan kembali fb disebabkan terlalu banyak pertanyaan kepada diri saya.

“Yang bukan bermaksud diam atas sebab dayus cuma tidak mahu mengeruhkan lagi keadaan berikut.

“Utk makluman, saya dan juga isteri (Suhana Hamzah) masih sah dalam ikatan sebagai suami dsn isteri dan bagi kenyataan berkaitan penceraian kami, itu adalah tidak benar.

IKLAN

“Sebagai seorang suami, tanggungjawab saya terhadap beliau sama skali tidak pernah di abaikan sama juga terhadap anak2.

“Bagi isu saya memukul atau mengabaikan beliau adalah tidak benar sama skali, saya masih melayan beliau sama dan tidak mengabaikan mana2 tanggungjawab dri segi zahir dan batin dan masih menyayangi beliau dan tidak terlintas untuk melepaskan beliau seperti mana yg diviralkan,” jelasnya.

Katanya lagi, dia telah mengenali Yaya beberapa tahun lalu dan telah menyatakan hasrat untuk memperisterikan wanita itu kepada isteri namun ditolak.

Pada masa sama, dia turut menegaskan tiada sebarang ikatan perkahwinan antaranya dengan wanita berusia 23 tahun itu.

IKLAN

“Berkenaan situasi saya dgn yaya, saya akui setelah mengenali beliau buat beberapa tahun yg lepas bagi mengendalikan perniagaan bersama dan setelah beberapa lama mengenali beliau, saya mula menaruh perasaan untuk memperisterikan beliau atas asbab memperlihatkan keakraban di antara mereka berdua yg sngat2 rapat dan selesa juga melihat akan keikhlasan beliau yg bnyak membantu saya dalam menaikkan lagi perniagaan yg dimiliki oleh saya.

“Namun dari situ saya tidak pernah mengabaikan isteri saya dan selaku sebagai seorang suami, saya telah meminta keizinan terhadap beliau untuk memperisterikan yaya…dan atas dasar beberapa sebab yg berlaku termasuklah hasutan orng sekeliling, beliau tidak membenarkan kami untuk disatukan oleh demikian saya juga tidak melakukan sebarang perkahwinan seperti yg diviralkan,” tambah lelaki ini.

Azhar memohon agar isu ini tidak lagi diperbesarkan dan memohon maaf atas segala yang berlaku.

“Saya mohon untuk pihak2 netizen agar berhenti dan tidak lagi memperbesarkan atau masuk campur bagi urusan kami dalam berumahtangga.

IKLAN

“Bagi isu yg diviralkan buat beberapa hari ini, saya mohon maaf atas sebarang kesalahfahaman dan tindakan bagi mana2 pihak yg mungkin terasa hati atau mungkin menjatuhkan imej mana2 pihak berkaitan kes tersebut.

#lelakiMUKAseliparCROC,” kongsinya menjelaskan keadaan yang berlaku.

Terdahulu, tular di media sosial apabila Hana membuka kisah rumah tangganya untuk tatapan netizen dan mendakwa Yaya secara rahsia telah menjalin hubungan cinta dengan suaminya.

Malah dakwa Hana, pasangan ini telah berkahwin di Thailand pada 6 Januari lalu.

Foto : Facebook Baa Azhar