Sejak saingan minggu pertama lagi, tekaan para juri program The Masked Singer Malaysia 3 (TMSMY3), mengena apabila meneka maskot di sebalik Kurita ialah pelakon senior, Liza Abdullah.

Sekaligus, Liza menjadi peserta ketiga yang tersingkir pada minggu ke empat saingan.

Mengulas mengenai penyingkirannya itu, Liza akui kebanyakan juri yang terpilih ialah di kalangan mereka yang sudah sedia mengenalinya.

“Minggu Keempat Berlainan Sikit Sebab Ramlah Ram Punya Nama Naik,” – Liza Abdullah Rupanya Pakai Maskot Kurita, Tekaan Juri Mengena! “Minggu Keempat Berlainan Sikit Sebab Ramlah Ram Punya Nama Naik,” – Liza Abdullah Rupanya Pakai Maskot Kurita, Tekaan Juri Mengena!

“Minggu Keempat Berlainan Sikit Sebab Ramlah Ram Punya Nama Naik,” – Liza Abdullah Rupanya Pakai Maskot Kurita, Tekaan Juri Mengena!
“Benda yang tak boleh berselindung sebab kali ke 3,840 kali I cakap, dah namanya Liza Abdullah, suara tu tak boleh nak tipu. Lepas tu yang berada di posisi juri pula tak tahu nak cakaplah… macam mana mereka dapat tahu pun, tak tahulah.

“Mungkin kelebihan yang mereka ada kerana mereka kenal. Kita lebih rapat dengan mereka kerana kebanyakannya sudah terbiasa dengan diaorang,” katanya.

Ditanya apa yang dirasai sejurus tersingkir pada awal saingan susulan ramai yang dapat meneka dengan tepat, Liza menjelaskan perasaannya bercampur baur.

IKLAN

“Program ini kalau boleh memang tak nak langsung juri mengenali kita, tak nak identiti orang tahu. Tetapi dalam masa yang sama masyaAllah… adik-adik memang betul mengenali kakak.

“Bila minggu pertama mereka teka, saya sudah rasa akan terkeluar. Minggu keempat ini berlainan sikit sebab Ramlah Ram punya nama naik,” katanya lagi.

Minggu hadapan, 11 lagi maskot akan meneruskan kemaraan iaitu Mawar Berduri, Si Tangkis, Betta Fish, Lollipop, Bertih Jagung, Zirafah dan Mr Parrot.

Masih kekal bersaing termasuklah Manggis, Pizza Panas, Brokoli, Nyoq Muda dan Dewi Angsa.

IKLAN

Barisan juri musim kali ini ialah Elly Mazlein, Zul Ariffin, Sharnaaz Ahmad, Shuib Sepahtu, Emma Maembong, Didie Alias, Atu Zero dan Misha Omar.

Sementara Ella Aminuddin pula kembali sebagai juri untuk tiga musim berturut-turut dan Datuk AC Mizal menggalas tugas sebagai hos sekali lagi.

TMSMY menggunakan format asal program realiti popular dari Korea Selatan, The King of Mask Singer yang juga diadaptasi di negara-negara lain seperti Indonesia, Thailand, China dan Amerika Syarikat.

IKLAN

Mengekalkan format asal program realiti The King of Mask Singer, kesemua peserta TMSMY musim ini akan memakai kostum menutupi susuk tubuh sambil menyembunyikan identiti masing-masing.

Hanya suara dan kreativiti persembahan sahaja yang akan menjadi pertaruhan untuk menentukan kedudukan peserta dari minggu ke minggu sehinggalah dinobatkan sebagai juara.

TMSMY3 berlangsung selama 10 minggu dan sesi rakaman dijalankan di Putrajaya International Convention Centre (PICC).

The Masked Singer Malaysia musim ketiga mula bersiaran pada setiap Jumaat, jam 9.00 malam di saluran Astro Warna HD.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara, jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan. Klik Di Sini

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI