Malam ini menyaksikan perlawanan timbal balik untuk final Piala AFF Suzuki di stadium Vietnam selepas kedua-dua negara seri dua sama di Malaysia, Selasa lalu.

Bagaimanapun, MH difahamkan, ramai yang tertarik dengan penjaga gol Vietnam yang dikatakan mempunya rupa yang kacak!

Oleh itu, MH nak berkongsilah sedikit fakta mengenai penjaga gawang Vietnam khas untuk mereka yang tertanya-tanya tu.

IKLAN

Namanya adalah Dang Van Lam, dilahirkan pada 13 Ogos 1993 di Moscow Rusia. Dia mempunyai darah kacukan Rusia-Vietnam dimana ibunya adalah orang Rusia manakala ayahnya berdarah Vietnam.

Mempunyai seorang adik perempuan dan sudah aktif bermain bola sepak malah pernah pernah dilatih selama bertahun lamanya dalam kelab bola semasa berada di Rusia dahulu. Dia juga dikatakan pernah menyertai kelab bola sepak tertua di Rusia, Dynamo Mscow selama 4 tahun.

IKLAN

Bagaimanapun, dia kemudiannya kembali ke Vietnam dan berjaya menyertai kelab bola kebangsaann negara itu. Namun, dia ada juga bertukar-tukar, sekejap join bola sepak Vietnam, kejap kat Rusia.

Namun begitu, dia sebenarnya memegang kerakyatan Vietnam tau! Apa-apapun, MH kongsi foto-foto Van Lam ini.

IKLAN

#MHGlobal [GAMBAR] Penjaga Gol Vietnam Ini Curi Tumpuan. Tak Sangka, Dia Rupa-Rupanya… #MHGlobal [GAMBAR] Penjaga Gol Vietnam Ini Curi Tumpuan. Tak Sangka, Dia Rupa-Rupanya… #MHGlobal [GAMBAR] Penjaga Gol Vietnam Ini Curi Tumpuan. Tak Sangka, Dia Rupa-Rupanya… #MHGlobal [GAMBAR] Penjaga Gol Vietnam Ini Curi Tumpuan. Tak Sangka, Dia Rupa-Rupanya… #MHGlobal [GAMBAR] Penjaga Gol Vietnam Ini Curi Tumpuan. Tak Sangka, Dia Rupa-Rupanya… #MHGlobal [GAMBAR] Penjaga Gol Vietnam Ini Curi Tumpuan. Tak Sangka, Dia Rupa-Rupanya… #MHGlobal [GAMBAR] Penjaga Gol Vietnam Ini Curi Tumpuan. Tak Sangka, Dia Rupa-Rupanya… #MHGlobal [GAMBAR] Penjaga Gol Vietnam Ini Curi Tumpuan. Tak Sangka, Dia Rupa-Rupanya… #MHGlobal [GAMBAR] Penjaga Gol Vietnam Ini Curi Tumpuan. Tak Sangka, Dia Rupa-Rupanya… #MHGlobal [GAMBAR] Penjaga Gol Vietnam Ini Curi Tumpuan. Tak Sangka, Dia Rupa-Rupanya…

Foto/Instagram:Dang  Van Lam

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI