“Memalukan…Rupa Paras Akan Ditelan Usia,” – Que Haidar Selar Kenyataan Produser, Minta Hargai Seni Dan Bakat

Kenyataan seorang produser popular berkenaan rupa paras lebih penting berbanding bakat nampaknya menerima reaksi pelbagai penggiat seni.

Pelakon berbakat, Que Haidar misalnya menerusi laman Instagram meluahkan ketidakpuasan hati kerana menganggap kata-kata itu seperti memalukan.

Ulasnya lagi, rupa paras tentu akan dimamah usia, namun bakat dan ilmu terus kekal sepanjang masa.

Katanya.. ‘bakat boleh digilap, Rupa paras adalah perkara paling penting’…Mungkin dia lupa rupa paras akan di telan usia dan setiap hari ada muka baru yg akan muncul.. tetapi bakat serta ilmu yg akan terus kekal walau sudah ditelan usia.. got it?!”

IKLAN

Suami kepada Linda Jasmine itu turut menyoal kredibiliti ‘orang seni’ yang sepatutnya mendidik masyarakat menghargai bakat.

“It’s 2019, masih ada lagi ‘orang dalam industry’ yg berpemikiran sebegini sedangkan kita sepatutnya mengajar penonton/khalayak kita utk menghargai seni/bakat terlebih dahulu.. our RESPONSIBILITY towards masyarakat.. bukan sibuk buat duit saja.. memalukan.. Sila hadam,” luahnya lagi.

IKLAN

Netizen turut bersetuju dengan pandangan pelakon Bilut itu dan mengatakan zaman telah berubah. Penonton kini lebih bijak menghargai bakat berbanding rupa paras.

Foto – Instagram Que Haidar