Pelakon senior, Datin Seri Noniswara kecewa dengan tanggapan segelintir pihak yang mendakwa dirinya mengabaikan arwah suami, Datuk Seri Dr Sheikh Nordin Sheikh Ahmad ketika sedang dirawat di hospital.

Menurut Noniswara atau nama sebenarnya Noniswara Baharudin, dakwaan tersebut sememangnya tidak benar dan dia juga terpaksa akur dengan arahan pihak hospital yang tidak membenarkan dirinya bermalam di wad suami.

“Masa Dekat Sana, Tiada Pula Orang Nak Ambil Gambar,” – Tak Boleh Bermalam Di ICU, Noniswara Kecewa Dituduh Abaikan Arwah Suami

“Orang kata saya tiada dan tak jaga awak semasa awak sakit sayang. Sedangkan, sayalah orang yang sentiasa ada di sisi sayang dari hari pertama sehingga akhir hayat awak.

“Cuma balik tidur sahaja sebab ICU tak boleh tunggu. Allah sahaja yang maha mengetahui,” tulisnya.

Luahan itu dikongsikan sendiri oleh pelakon filem Melastik Ke Hatimu 2 itu menerusi sebuah hantaran di ruangan Instagram Stories.

Katanya lagi, dia datang ke hospital bukan hanya sekadar melawat tetapi menjaga suaminya yang sedang terlantar.

IKLAN

“Masa Dekat Sana, Tiada Pula Orang Nak Ambil Gambar,” – Tak Boleh Bermalam Di ICU, Noniswara Kecewa Dituduh Abaikan Arwah Suami

“Saya dekat sana tiada pula orang yang nak ambil gambar.

“Video ini pun saya tak perasan telah diambil dan candid dari seorang sahabat hantar kepada saya. Merawat, menjaga dan menunggu. Bukan melawat,” ujarnya lagi.

Dalam pada itu, Noniswara mendedahkan dirinya akan terus kuat bagi menempuhi segala dugaan ini meskipun tanpa suaminya di sisi.

IKLAN

“Masa Dekat Sana, Tiada Pula Orang Nak Ambil Gambar,” – Tak Boleh Bermalam Di ICU, Noniswara Kecewa Dituduh Abaikan Arwah Suami

“Tak mengapalah sayang. Akanku tempuhi hidup ini dan fitnah tanpa awak sayang. Kesian dekat saya sayang,” kongsinya lagi.

Terdahulu, suami Noniswara telah menghembuskan nafas yang terakhir akibat strok jam 10.16 malam pada tanggal 1 Oktober lalu.

Allahyarham Sheikh Nordin disembahyangkan di Masjid Mustaqim, Ampang, Selangor dan dikebumikan di kampung halamannya di Kuala Krau, Temerloh, Pahang.

IKLAN

“Masa Dekat Sana, Tiada Pula Orang Nak Ambil Gambar,” – Tak Boleh Bermalam Di ICU, Noniswara Kecewa Dituduh Abaikan Arwah Suami “Masa Dekat Sana, Tiada Pula Orang Nak Ambil Gambar,” – Tak Boleh Bermalam Di ICU, Noniswara Kecewa Dituduh Abaikan Arwah Suami

Nonis mendirikan rumah tangga dengan usahawan berkenaan sejak sembilan tahun lalu. Bagaimanapun, tidak dikurniakan cahaya mata.

Allahyarham Sheikh Nordin juga merupakan bapa mentua kepada penyanyi, MK K-Clique. MK atau Muhammad Hairi Amin Hamdan berkahwin dengan Siti Hajaar Sheikh Nordin pada 16 Jun lalu.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan. Klik di sini.

Sumber & Kredit Foto: Instagram Noniswara

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI