Jenazah pengasas produk kecantikan Dnars Skincare, Hajjah Faziani Rohban Ahmad, yang maut dalam kemalangan di Pattani, Thailand selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Kampung Kedemit Luar, Wakaf Bharu, Kelantan kira-kira jam 10.00 malam semalam.

Dalam pada itu, anak Allahyarham, Iqbar Hakim ada meluahkan rasa kerana urusan pengebumian berjalan lancar.

“Langkah yang tidak pernah diduga , langkah yang penuh dengan keresahan , kesedihan,tapi apakan daya , manusia tiada kuasa untuk melawan takdir Allah S.W.T . Terima kasih kepada semua kwan2 , rakan2 media social dan media yang prihatin terhadap pemergian Arwah BONDA.

“Yang sanggup datang dari KL drive , flight , DM saya WS personal.

“Kekuatan sebenar lahir bila kita diuji , bukan bila kita dalam kesenangan.Itulah yang dapat saya simpulkan.

“Inshallah saya kuat dan redha , pemergian yang sangat baik “husnul khotimah” . .

IKLAN

Tenanglah wahaii kekasih ku,” tulisnya redha.

Difahamkan, kira-kira 300 penduduk termasuk sanak saudara Allahyarham turut hadir pada majlis pengebumian.

IKLAN

Malah, proses tersebut selesai sepenuhnya kira-kira sejam kemudian.

Terdahulu, jenazah Allahyarham diiringi suaminya  Ahmad Shah Rizal dari Hospital Pattani tiba di perkarangan rumahnya kira-kira jam 6.10 petang sebelum dimandi dan dikafankan.

*Kronologi*

IKLAN

Dalam kejadian pukul 10.30 pagi semalam Allahyarham maut selepas kenderaan pelbagai guna (MPV) Toyota Estima yang dinaiki bersama suaminya terlibat dalam kemalangan dengan sebuah lori di Pattani, Thailand.

Semasa kejadian mereka dalam perjalanan menyerahkan wang zakat kepada salah sebuah pondok di kawasan berkenaan.

Mangsa maut di lokasi kejadian akibat parah dan tersepit di bahagian penumpang hadapan, manakala suaminya cedera ringan di bahagian mata kanan.

“Manusia Tiada Kuasa Melawan Takdir Allah SWT,” – Reda Pemergian Bonda, Iqbar Hakim Mahu Teruskan Hidup “Manusia Tiada Kuasa Melawan Takdir Allah SWT,” – Reda Pemergian Bonda, Iqbar Hakim Mahu Teruskan Hidup “Manusia Tiada Kuasa Melawan Takdir Allah SWT,” – Reda Pemergian Bonda, Iqbar Hakim Mahu Teruskan Hidup “Manusia Tiada Kuasa Melawan Takdir Allah SWT,” – Reda Pemergian Bonda, Iqbar Hakim Mahu Teruskan Hidup “Manusia Tiada Kuasa Melawan Takdir Allah SWT,” – Reda Pemergian Bonda, Iqbar Hakim Mahu Teruskan Hidup

Video/Foto: IG Iqbar, Astro Awani

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI