Cukup sayu mendengar kisah kematian seorang kanak-kanak berusia tujuh tahun, Abdullah yang telah meninggal dunia akibat kekejaman yang berlaku di Syria.

Peninggalan sebuah kereta mainan yang turut rosak membuatkan hati Heliza Helmi yang turut berada di sana untuk misi kemanusiaan hancur.

Walaupun kita tak kenal adik ini, tapi bila kita pegang kita dapat rasa.

“Seorang anak kecil baru ingin mengenal dunia. Allah pinjamkan adik ini lebih kurang 7 tahun bersama ahli keluarganya.

“Budak kecik, tak ada dosa. Kekejaman orang yang tidak berperikemanusiaan

“Kita kena sama-sama doa dan yang paling penting, apa yang kami share kepada anda. Tindakan kita untuk viralkan sebanyak yang mungkin dana untuk mereka survive.

IKLAN

“Mereka terpaksa makan kotak, rumput, anjing, kucing. Mereka pun manusia macam kita juga.

“Makin lama pegang makin rasa nak nangis

“And that his last moment,” ulasnya sambil memeluk mainan tersebut.

IKLAN

Turut tersentuh mendengar perkongsian Heliza, ulas netizen, melihatkan kereta itu sahaja sudah membuatkan mereka mengalirkan air mata.

“Makin Lama Pegang Makin Rasa Nak Nangis,” – Heliza Helmi Kongsi Kisah ‘Kenderaan Ke Syurga’, Milik Anak Kecil Usia 7 Tahun “Makin Lama Pegang Makin Rasa Nak Nangis,” – Heliza Helmi Kongsi Kisah ‘Kenderaan Ke Syurga’, Milik Anak Kecil Usia 7 Tahun “Makin Lama Pegang Makin Rasa Nak Nangis,” – Heliza Helmi Kongsi Kisah ‘Kenderaan Ke Syurga’, Milik Anak Kecil Usia 7 Tahun “Makin Lama Pegang Makin Rasa Nak Nangis,” – Heliza Helmi Kongsi Kisah ‘Kenderaan Ke Syurga’, Milik Anak Kecil Usia 7 Tahun “Makin Lama Pegang Makin Rasa Nak Nangis,” – Heliza Helmi Kongsi Kisah ‘Kenderaan Ke Syurga’, Milik Anak Kecil Usia 7 Tahun “Makin Lama Pegang Makin Rasa Nak Nangis,” – Heliza Helmi Kongsi Kisah ‘Kenderaan Ke Syurga’, Milik Anak Kecil Usia 7 Tahun

IKLAN

Menurut perkongsian sebelumnya, anak syurga ini sedang bermain di luar rumah sebelum di bom.

Semoga dengan perkongsian ini dapat membuka mata kita untuk sama-sama membantu meringankan beban mangsa peperangan di Syria.

Foto – Instagram Heliza Helmi

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI