“Makanan Belum Sampai, Dah ‘Leaking’ Di Kedai Mamak,”- Isteri Hafiz Suip Kongsi Detik Sebelum Bersalin Anak Kedua

Berkongsi detik mencemaskan sebelum kelahiran cahaya mata kedua, isteri kepada penyanyi Hafiz Suip, Nureffy Jasreel Abdullah mendedahkan kelahiran anaknya adalah awal tiga minggu seperti tarikh jangkaan.

Menurutnya, dia dan keluarga sedang menikmati sarapan di sebuah kedai mamak, namun keadaan bertukar panik apabila air ketuban mulai pecah.

“Okay, ramai yg request suruh share experience bersalin my 2nd hero, Muhammad Alkaf Zayne @riyadh.alkaf.

“Due date 23rd March tapi 1st March dah keluar tak sangka awal 3 weeks.

“Cerita dia mcm ni, pagi tu nak pergi breakfast kat kedai mamak dgn family. Dah siap order roti canai dgn susu manis & teh tarik ais.

“Makanan belum sampai dah leaking kat situ, kedai mamak dah lah tgh full house sbb it’s Sunday. Tapi kita relax tak nak bgtahu sbb tak nak family panic.

IKLAN

“Bila dah leaking teruk, nak tak nak kena lah bgtahu jugak. Sempat gak lah jugak minum teh tarik ais sebelum rush ke hospital. Hehehe.

“Kita tak sangka sbb the 2nd one takde tanda2 pun.. Bila sampai dah 1.5cm. Masa tu pkl 11 lebih pagi,” kongsinya.

Dalam pada itu, Nureffy memaklumkan dia tidak mengalami sebarang tanda-tanda kesakitan sebelum bersalin.

“Masa kat labour langsung takde rasa contraction. Relax sgt boleh makan chocolate M&M lagi tapi ada org tu pulak yg pitam. Tak perlu bgtahu sapa lah ye. Baby Alkaf keluar pkl 6.41pm, 3.03kg.

“Alhamdulillah saya & baby dipermudahkan. Terima kasih kepada semua yg doa kita & baby.

“Tunggu umur Baby Alkaf dah sebulan kita share gambar full ok? Happy Reading,” tulisnya.

View this post on Instagram

Okay, ramai yg request suruh share experience bersalin my 2nd hero, Muhammad Alkaf Zayne @riyadh.alkaf ❤️ Due date 23rd March tapi 1st March dah keluar tak sangka awal 3 weeks. Cerita dia mcm ni, pagi tu nak pergi breakfast kat kedai mamak dgn family. Dah siap order roti canai dgn susu manis & teh tarik ais. Makanan belum sampai dah leaking kat situ, kedai mamak dah lah tgh full house sbb it’s Sunday 😂😅 Tapi kita relax tak nak bgtahu sbb tak nak family panic. Bila dah leaking teruk, nak tak nak kena lah bgtahu jugak. Sempat gak lah jugak minum teh tarik ais sebelum rush ke hospital. Hehehe. Kita tak sangka sbb the 2nd one takde tanda2 pun 😂😅 Bila sampai dah 1.5cm. Masa tu pkl 11 lebih pagi. Masa kat labour langsung takde rasa contraction. Relax sgt boleh makan chocolate M&M lagi tapi ada org tu pulak yg pitam. Tak perlu bgtahu sapa lah ye? 😂😅 Baby Alkaf keluar pkl 6.41pm, 3.03kg. Alhamdulillah saya & baby dipermudahkan. Terima kasih kepada semua yg doa kita & baby. Tunggu umur Baby Alkaf dah sebulan kita share gambar full ok? ❤️ Happy Reading!! 😂😅 #HafizEffyJR #mybabyAZ #forevermine #myheartandsoul #010320

A post shared by Bonda Iyad. (@nureffyj) on

Untuk rekod, pasangan ini mendirikan rumah tangga pada 14 Mei 2016 dan dikurniakan dua cahaya mata Muhammad Riyadh Zafri, 3, dan Muhammad Alkaf Zayne yang dilahirkan 1 Mac lalu.

IKLAN

View this post on Instagram

Assalamualaikum gaiss…Awan Nano Jr.

A post shared by hafizsuip (@hafizsuip) on

 Foto : Instagram Nureffy Jasreel Abdullah