Lapan tahun berlalu, namun jelas Aril Pilus, seolah-olah baru sahaja abangnya, Izwan Pilus meninggalkan mereka.

IKLAN

Bekas peserta Akademi Fantasi musim ke-7 ini turut berkongsi cerita 20 hari sebelum abangnya pergi mengadap Yang Maha Esa. Jelas Aril, sewaktu menyambut tahun baru di Koh Samui pada Disember 2011, dia tergerak hati menghubungi arwah Izwan dan memaklumkan dirinya selamat sampai, sedangkan tidak pernah berbuat demikian sebelum ini.

“8 tahun pemergianmu, rasa seperti baru semalam kita bertemu 😊 damailah disana saudaraku, moga Allah swt merahmati mu.. amin!

IKLAN

“Ada 1 cerita, saja nak share dgn korang, december 2011, tahun baru saya di koh samui, ride big bike with abg2 dan kawan2 @motorcorner , tiba2 tergerak hati nak call arwah ni, and bgtau dia “wan! Aku dah sampai koh samui” dia tekejut sebab tak bg tau dia, tau2 da sampai Thailand.

“Dia cuma ckp “kau jaga diri elok2, jgn gila2 sgt!” Lepas hang up the phone, saya text kat whatsapp ucap selamat tahun baru, then dia hantar icon ni —>👳🏼‍♀‍.

“Yg peliknya, sebelum2 tu saya kemana2 merayau tak heran pon nak bg tau dia, mana saya pegi, lepak mana atau ride moto kat mana, tapi pelik, hari tu saya text call bgtau dan text dia.. rupanya saya ada masa 20 hari je dengan dia, sebelum dia meninggal dunia.. ok tu je! Huhuu.. love you abg wan, tunggu aku ok!,” kongsi Aril di laman Instagram miliknya.

View this post on Instagram

8 tahun pemergianmu, rasa seperti baru semalam kita bertemu 😊 damailah disana saudaraku, moga Allah swt merahmati mu.. amin! . Ada 1 cerita, saja nak share dgn korang, december 2011, tahun baru saya di koh samui, ride big bike with abg2 dan kawan2 @motorcorner , tiba2 tergerak hati nak call arwah ni, and bgtau dia “wan! Aku dah sampai koh samui” dia tekejut sebab tak bg tau dia, tau2 da sampai thailand 😅. Dia cuma ckp “kau jaga diri elok2, jgn gila2 sgt!” Lepas hang up the phone, saya text kat whatsapp ucap selamat tahun baru, then dia hantar icon ni —>👳🏼‍♀️. Yg peliknya, sebelum2 tu saya kemana2 merayau tak heran pon nak bg tau dia, mana saya pegi, lepak mana atau ride moto kat mana, tapi pelik, hari tu saya text call bgtau dan text dia.. rupanya saya ada masa 20 hari je dengan dia, sebelum dia meninggal dunia.. ok tu je! Huhuu.. love you abg wan, tunggu aku ok! 😊 #IzwanPilus #ThePilusBrothers

A post shared by The Official Aril AF™ (@arilpilus) on

Sekadar imbasan, Izwan Pilus meninggal dunia pada 21 Januari 2012 akibat jangkitan kuman dalam darah dan jangkitan kencing tikus yang serius.

Foto : Instagram Aril Pilus