Pelakon Uqasha Senrrose dilaporkan bebas dari jangkitan COVID-19 apabila laporan ujian saringan wabak berkenaan yang diterima menunjukkan keputusan negatif.

Memetik Berita Harian, kakak kepada pelakon Nelydia Senrose itu difahamkan sebelum ini mengalamk demam panas berpanjangan.

Bagaimanapun, Uqasha mampu menarik nafas lega selepas dia disahkan bebas daripada wabak itu selepas menjalani ujian saringan di sebuah pusat perubatan swasta di Petaling Jaya, Jumaat lalu.

IKLAN

“Alhamdulillah, saya bersyukur kerana disahkan negatif COVID-19. Tidak dinafikan, selagi belum dapat keputusan, saya sentiasa diburu bimbang.

“Walaupun saya sudah menjalani pemeriksaan di klinik dan doktor menyatakan saya demam biasa, namun rasa bimbang tetap ada.

IKLAN

“Ini kerana saya tinggal dengan keluarga. Tidak mahulah sikap mementingkan diri sendiri membuatkan semua orang di rumah jadi susah. Takut macam manapun, saya gagahkan diri menjalani ujian saringan,” katanya seperti yang dipetik.

Sebelum ini, Uqasha atau nama sebenar, Nik Zaris Uqasha Nik Sen memuat naik entri di Instagram menunjukkan dia menjalani pemeriksaan COVID-19 melalui kaedah padu laju di sebuah hospital swasta.

IKLAN

Lau, para peminat dan rakan artis turut mendoakan kesejahteraan Uqasha serta berdoa dia terhindar daripada virus berkenaan.

Sumber/Foto: Berita Harian/Instagram Uqasha Senrose

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI