“Kulit Dia Yang Dah Mengelupas & Pedih Berdarah…,” – DP Eina Azman Bantu Bayi Hidap Penyakit Kulit, Bawa Jumpa Pakar

Pelakon, Datin Paduka Eina Azman baru-baru ini bersyukur kerana dapat membantu seorang bayi perempuan, Afiya yang didapati menghidap penyakit kulit ekzema.

Difahamkan, Afiya yang kini berusia lima bulan itu menghidap penyakit kulit mengelupas dan ruam merah sejak berumur dua bulan.

“Salam semua… today Eina nak share dengan u all about baby Afiya yang baru berumur 5 bulan.

“Baby Afiya kena eczema since umur 2 bulan. So adik kpd kak Yani yang DM Eina bertanya mengenai budak2 yang Eina pernah tlg sblm ini.

“Dia tanya clinic atau hospital mana yang Eina bawa sblm ni. Dan dia ada hantar gmbr baby afiya. Terus Eina ckp nk tlg sbb tgk keadaan baby Afiya kulit dia yang dah mengelupas dan pedih2 berdarah. Sure pedih tu.

IKLAN

“Alhamdullilah today all the way from kluang johor family kak yani dtg bawa baby Afiya utk mencuba rawatan di clinic pakar yang Eina sering bawa budak2 yang ada sakit kulit. Hopefully kulit baby Afiya akan cepat sembuh,” tulisnya.

Malah, Eina menyeru agar orang ramai turut sama membantu Afiya.

“So for those yang nak membantu or menghulur kan apa2 utk baby afiya boleh transfer ke account 0310529000248278
BSN, NURUL ELYANI,” kongisnya.

View this post on Instagram

Salam semua… today eina nak share dengan u all about baby Afiya yang baru berumur 5 bulan. Baby afiya kena Eczema since umur 2 bulan. So adik kpd kak yani yang dm eina bertanya mengenai budak2 yang eina pernah tlg sblm ini. Dia tanya clinic atau hospital mana yang eina bawa sblm ni. Dan dia ada hantar gmbr baby afiya. Terus eina ckp nk tlg sbb tgk keadaan baby afiya kulit dia yang dah mengelupas dan pedih2 berdarah. Sure pedih tu 😢😢 so Alhamdullilah today all the way from kluang johor family kak yani dtg bawa baby afiya utk mencuba rawatan di clinic pakar yang eina sering bawa budak2 yang ada sakit kulit. Hopefully kulit baby afiya akan cepat sembuh🙏🏻🙏🏻🙏🏻 so for those yang nak membantu or menghulur kan apa2 utk baby afiya boleh transfer ke account 0310529000248278 BSN NURUL ELYANI 😊

A post shared by 𝑬𝒊𝒏𝒂 𝑨𝒛𝒎𝒂𝒏 (@eina_azman) on

IKLAN

Menerusi ruangan komen, rata-rata mendoakan agar bayi berkenaan cepat sembuh dan memuji tindakan mulia pelakon itu yang tampil menghulurkan bantuan.

Terdahulu, pemilik nama sebenar Ainur Syakina Azman ini telah berjaya membantu seorang kanak-kanak yang menghidap penyakit sama untuk bertemu pakar beberapa bulan lalu.

Foto : Instagram Eina Azman