Kisah Maggi RM2.50 & Anak Derita Komplikasi Jantung, Ini Dua Ujian Termahal Idzham Ismail

Rupanya, ini antara dua memori ini paling terpahat dalam hati pelakon, Izham Ismail.

Tulisnya menerusi Instagram, dia pernah berkongsi semangkuk mee segera dengan isteri sementara menunggu mana-mana tawaran kerja.

Malah, ujian terus menduga apabila anaknya, Nur Sofea Inara pula mempunyai komplikasi jantung yang dipanggil Transposition of Great Arteries (TGA) dan terpaksa menjalani pembedahan injap jantung utama 19 Jun tahun lalu.

Dua insan yang aku sangat perlukan dalam hidup. Susah senang ada dengan aku.

“Berbekalkan Maggi Rm2.50 pernah kami kongsi. Benda ni buat aku kuat untuk ada dengan diorang sampai bila-bila.

“Diduga dalam bentuk rezeki lepas dapat rasa nikmat bawa inara balik rumah dari operation jantung. Masa tu sendirian uruskan kerjaya. Wife nekad jaga inara sampai betul-betul sihat baru teruskan kerjaya dia.

IKLAN

Dulu, bila tengok balik memori kitorang ni aku tak tahu kalau aku jumpa orang lain sanggup ke dia duduk semeja dengan aku makan maggi RM2.50 hari hari sampai aku dapat kerja?,” tulisnya.

Pada masa sama, pelakon tinggi lampai ini turut mendoakan ujian kesihatan berkala anaknya berjalan dengan lancar, hari ini.

“Hari ni 2 May 2019 hari inara kena scan detail jantung dia. Doakan inara di jalan terbaik ye semua.

Korang yang baca ni ada kisah dengan pasangan yang korang ingat sampai mati tak?

“Jum kongsi untuk semua hargai pasangan masing-masing. Yang buruk kita buang dan ubahkan yang baik kita simpan dan jadikan ingatan,” tulisnya panjang lebar.

View this post on Instagram

Dua insan yang aku sangat perlukan dalam hidup. Susah senang ada dengan aku. . Berbekalkan Maggi Rm2.50 pernah kami kongsi. Benda ni buat aku kuat untuk ada dengan diorang sampai bila-bila. . Diduga dalam bentuk rezeki lepas dapat rasa nikmat bawa inara balik rumah dari operation jantung. Masa tu sendirian uruskan kerjaya. Wife nekad jaga inara sampai betul-betul sihat baru teruskan kerjaya dia. . Dulu, bila tengok balik memori kitorang ni aku tak tahu kalau aku jumpa orang lain sanggup ke dia duduk semeja dengan aku makan maggi RM2.50 hari hari sampai aku dapat kerja?. . Hari ni 2 May 2019 hari inara kena scan detail jantung dia. Doakan inara di jalan terbaik ye semua. . Korang yang baca ni ada kisah dengan pasangan yang korang ingat sampai mati tak? . Jum kongsi untuk semua hargai pasangan masing-masing. Yang buruk kita buang dan ubahkan yang baik kita simpan dan jadikan ingatan

A post shared by Idzham Ismail (@idzham_ismail) on

IKLAN

MH doakan agar urusan keluarga ini dipermudahkan.

View this post on Instagram

PUTRA TAKE A BREAK, JADI BAPAK DAN SUAMI WEEKEND NI

A post shared by Idzham Ismail (@idzham_ismail) on

View this post on Instagram

Assalamualaikum, . Saya terbaca lagi tentang update Baby kepada sahabat @chotxoxo chotxoxo & isterinya. Dan ternampak gambar isteri sahabat kita kali pertama dapat dukung anak mereka (swipe sebelah) . Mashaallah , jelas kelihatan kegembiraan bercampur kesedihan melihat keadaan anak kandungan sendiri di pangkuan. . Teringat antara pemandangan yang saya takkan lupakan dalam hidup saya , wife saya dapat dukung Inara untuk pertama kalinya. Sedih tu saya sendiri tak dapat gambarkan. . Chot , aku tahu kau nampak kuat diluar , sedihnya kau sorang je tahu , ada masa tu kau nak nangis je depan semua orang kan , jangan chot , tahan , biar kita sorang je nampak dan tahu kita nangis ke tak. Kita kena tunjuk yang kita kuat depan wife kita , dia perlukan kita chot. . Memang kita ada family lain untuk dia bergantung harap tapi kita yang dia paling perlukan. Kau runtuh , siapa lagi nak jadi tiang "rumah" kau. Sabar chot . Dugaan untuk orang yang layak dan akan ada kegembiraan menanti . Itu janji Allah kepada hambaNYA. . Rakan rakan saya minta kalau ada masa kita doakan Alfatihah dan petikan ayat dibawah untuk anak sahabat kita . وَإِذَا سَأَلَكَ عِبَادِي عَنِّي فَإِنِّي قَرِيبٌ أُجِيبُ دَعْوَةَ الدَّاعِ إِذَا دَعَانِ فَلْيَسْتَجِيبُوا لِي وَلْيُؤْمِنُوا بِي لَعَلَّهُمْ يَرْشُدُونَ . Surah Al-Baqarah Ayat 186

A post shared by Idzham Ismail (@idzham_ismail) on

Foto : Idzham Ismail