Neelofa ada berkongsi satu video dari penceramah terkenal Indonesia, Ustaz Dr. Das’ad Latif yang ada memberikan ulasan mengenai apakah yang perlu dilakukan umat Islam khususnya dalam menghadapi ancaman penularan COVID-19 di seluruh dunia ketika ini.

Menerusi video berdurasi 4 minit dan 33 saat itu, Ustaz Das’ad memberitahu dia kerap kali menerima status yang ‘manis’ tetapi mempunyai unsur yang menyesatkan terutamanya di media sosial.

Antaranya ‘saya tidak takut dengan Corona, tetapi hanya takut kepada Allah’ dan ‘Corona ini makhluk Allah, hanya menyerang mereka yang melakukan maksiat’.

IKLAN

Memberikan ulasan jelas terhadap dua kenyataan tersebut, Das’as turut menyeru umat Islam agar duduk di rumah, menjaga jarak dan tidak putus doa agar krisis ini dapat dikekang sebaiknya.

Sementara itu, Neelofa menerusi ruangan kapsyen pula meminta ramai agar berkongsi petikan video ceramah tersebut.

IKLAN

“Share or repost this on your page. Kepada mereka yang masih lagi ‘in denial’ tolong jangan menjadi golongan yang memalukan org islam lain.

“Semoga Allah melindungi kita semua,” tulis Neelofa terhadap entri video di Instagram yang sudah pun ditonton lebih 300,000 itu.

IKLAN

Terdahulu bekas hos MeleTop ini menerima berita sedih apabila anak sepupunya, Sameera telah pun disahkan positif COVID-19 dan bayi berusia tujuh bulan itu difahamkan menjadi pesakit paling muda setakat ini di Brunei.

Foto : Instagram Neelofa

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI